De Consument als Co-producent

Zoveel mensen, zoveel wensen!

Het is nogal wat, het kopen van een nieuw huis. Voor veel mensen is het de grootste aankoop die zij in hun leven doen. Logisch dat onze klant op zoek gaat naar het perfecte plaatje voor zijn situatie en levensfase. Een huis of appartement. Drie woonlagen of alles gelijkvloers. Jaren ’30 of urban style. Gezinswijk of middenin de stad. Zoveel mensen, zoveel wensen!

Kwalitatief Programma van Eisen

Helemaal niet zo gek dus dat wij onze klanten in een zo vroeg mogelijk stadium uitnodigen om mee te denken over hun toekomstige huis. En buurt. Hun wensen, ideeën en smaken nemen wij mee bij de ontwikkeling van hun nieuwe huis door deze te vertalen naar het Kwalitatief Programma van Eisen.

Plezierig wonen

Wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste woningen en buurten oplevert, waar mensen met veel plezier wonen. Bovendien voorkomen wij zo dat een gebied al snel opnieuw ontwikkeld moet worden, omdat deze niet meer aan de eisen en wensen van de bewoners voldoet. Wij verlengen als het ware de houdbaarheidsdatum van een buurt of wijk. Dát is nou duurzaamheid volgens ERA Contour.

Multidisciplinaire samenwerking

Oók wanneer wij een bestaande flat renoveren in opdracht van een corporatie of investeerder, zien wij de consument als co-producent. Want wie weet nu beter dan de vaak jarenlange bewoner, wat de zwakke plekken van zijn woning zijn? Meer dan bij nieuwbouw zijn wij bij bestaande bouw gebonden aan de voorwaarden, wensen en ideeën van onze opdrachtgever. Zijn wensen en die van de bewoners samenbrengen in onze renovatie- en groot onderhoudsplannen is soms een uitdaging. Maar het lukt. En dát is nu net de kracht van onze aanpak.

Tekst

Relevante projecten