360° duurzaam

Duurzaamheid is een basisvoorwaarde

Steeds meer klanten willen een duurzame woning. Zij voelen zich verantwoordelijk voor het behoud van de aarde. Én zij zijn geïnteresseerd in de verlaging van de kosten en tegelijkertijd in de verhoging van het wooncomfort als gevolg van die duurzame maatregelen. Bovendien moeten we er ernstig rekening mee houden dat de natuurlijke bronnen binnenkort een keertje opraken. Kortom: duurzaamheid is een basisvoorwaarde!

Circulaire economie

Natuurlijk is het waanzinnig belangrijk, maar bij ERA Contour gaat het niet om technisch duurzaam bouwen alléén. Wij streven naar een circulaire economie. Door op de bouwplaatsen minimaal energie te verbruiken. Door restmaterialen na sloop opnieuw te gebruiken. En door in het TBI WOONlab in 2020 een volledig circulair woonconcept te ontwikkelen enin te zetten.

Maatschappelijk betrokken 

Woningen en buurten die járen meegaan, dat is pas écht duurzaam. Waar slopen niet nodig is, omdat zij met een technische facelift weer een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan. En niet alleen de woningen gaan ons aan het hart. Zéker ook de bestaande buurt en de huidige en toekomstige bewoners hebben onze aandacht. Vanuit onze brede maatschappelijke betrokkenheid zetten wij in op maximaal woongeluk. Door bewoners op een leuke manier met elkaar te laten kennismaken. En door lokale communities te betrekken bij de ontwikkeling van hun nieuwe buurt. Eén ding is zeker:  de buurt moet er hoe dan ook op vooruit gaan!