Dit zijn wij

Ruimtemakers

ERA Contour werkt al ruim 20 jaar in de stad. Daardoor zijn wij gewend om goed te luisteren naar consumenten en om producten te maken die voldoen aan hun wensen. Dat doen wij door middel van co-creatie: transparant samenwerken met alle partners én de eindgebruiker. Zowel in het ontwikkel als het realisatieproces. Zo halen wij het uiterste eruit voor de klant. Alleen dan kun je duurzame wijken realiseren waar mensen met plezier blijven wonen. Onze speerpunten zijn: Steden sterker maken, Consument als co-producent en 360 graden duurzaam.

Feiten en cijfers

  • Omzet ± € 250 miljoen
  • 400 medewerkers
  • Onderdeel van TBI Holdings

Missie & strategie 

Om onze overkoepelende ambitie (sterke steden en gelukkige klanten) waar te kunnen maken, hebben we al jaren een aantal heldere speerpunten waarbij veiligheid áltijd op 1 staat!

Onze expertises

Ontwikkelen

Nieuwbouw ontwerp, ontwikkeling, realisatie en onderhoud.

Bouwen

Vernieuwing, ontwerp, ontwikkeling, realisatie beheer en onderhoud. 

Renoveren en Groot Onderhoud

Vernieuwing, ontwerp, ontwikkeling, realisatie beheer en onderhoud. 

Little C

Organisatiestructuur

Bij ERA Contour draait het allemaal om woongeluk. Gelukkige bewoners die fijn leven in sterke buurten. De afdelingen Wonen, Warehouse en Service zijn afdelingen die primair met bewoners te maken hebben. Zij hebben rechtstreeks contact gedurende het koop- en keuzetraject tot aan de oplevering en nazorg.

 

Ons verhaal

57 jaar geleden begon het ERA-avontuur. Als industrieel woningbouwer lag onze focus de eerste tien jaren op de bouw van de ERA-flats. De grote aantallen betaalbare appartementen die wij zo bouwden, droegen bij aan het terugdringen van de naoorlogse woningnood. Toén al stond onze klant centraal.

En nu, nu zijn we alweer járen zowel ontwikkelaar als bouwer van woningen. Bovendien hebben wij de laatste paar jaar onze positie in de bestaande bouw enorm uitgebreid.

 

Samen bouwen aan gelukkige buurten? Wij zijn ervan!

Onze werkwijze