Trainee Projectontwikkeling

Jasper Duijvelaar

Wie is Jasper? 

Mijn naam is Jasper Duijvelaar, ik ben 25 jaar oud en ik vervul momenteel als trainee de functie van projectorganisator op de afdeling Projectontwikkeling.  


Start als stagiair 

Eind januari 2019 ben ik binnen ERA Contour gestart als afstudeerstagiair binnen dezelfde afdeling als waar ik momenteel werkzaam ben. Ik kan me mijn eerste dag bij ERA Contour nog goed herinneren. Vanuit Rotterdam ging mijn reis met het openbaar vervoer naar Zoetermeer vlekkeloos (je leest het goed). Alles onder controle, geen last van zenuwen. Maar dan… ik sta in de lift en besef dat er binnen enkele seconden toch wel veel gaat veranderen. Ik voel die welbekende brok in mijn keel en dan gaan de deuren van de 3e verdieping naar een nieuw begin open. De spanning die ik tot dusver heb opgebouwd wordt in één keer tegen de grond geslagen als diverse collega’s mij direct enthousiast welkom heten en zich één voor één voorstellen. Daarna heb ik samen met mijn collega en tevens stagebegeleider Wim een voorstelrondje door het kantoor gemaakt, om vervolgens voor een periode van 20 weken aan de slag te gaan met mijn scriptie!

Het is uiteindelijk mijn doel om als projectontwikkelaar projecten te ontwikkelen waaraan iedereen met hoofd + en hart ♥ werkt en waar we trots op zijn.

Jasper Duijvelaar

ERA Contour als werkgever 

Gedurende het schrijven van mijn scriptie kwam ik erachter dat de ERA’s (zo noemen wij medewerkers van ERA Contour) heel vriendelijk en behulpzaam zijn. Wanneer je een vraag hebt over een onderwerp binnen je scriptie of over het bedrijf en haar processen, zijn er altijd collega’s van verschillende afdelingen die het graag willen uitleggen en hier dan ook de tijd voor nemen. Er zijn nog vele andere voorbeelden of verhalen waaruit blijkt dat de mensen binnen ERA vriendelijk en behulpzaam zijn. Dát, in combinatie met de trots die ik voelde tijdens het werken bij ERA Contour, heeft ervoor gezorgd dat ik één ding zeker wist: bij ERA Contour wilde ik heel graag blijven!  

Na het succesvol afronden van mijn scriptie kreeg ik de kans om een traineeship binnen ERA Contour te doorlopen. In dit traject ga je als fulltime medewerker in een periode van 24 maanden verschillende afdelingen af om daar kennis en ervaring op te doen, maar ook om een totaalbeeld van het bedrijf te krijgen. De 24 maanden van een traineeship worden opgedeeld in drie termijnen van acht maanden waarin je dus werkzaam bent op drie afdelingen. Je leert in deze twee jaar echt tientallen mensen kennen, zowel ERA’s op kantoor als ERA’s op de bouwplaats! Het leuke en fijne aan mijn traineeship vind ik vooral dat deze wordt afgestemd op je interesses en je uiteindelijke doel ofwel je uiteindelijke functie.  

 

Heden en toekomst 

Als ik mijn traineeship heb afgerond ga ik als projectorganisatie realisatie een project vanaf de start van de bouw tot aan het einde meemaken op de bouwplaats. Het mooie hiervan is dat ik dit project naast de realisatiefase ook écht vanaf het begin op de tekentafel tot aan bij wijze van spreken het leggen van de laatste steen mag meemaken. Ik ga namelijk in alle fases die een project kent binnen ERA Contour aan dit project werken binnen verschillende afdelingen. Een unieke en waardevolle kans die ik enorm waardeer!  

Het is uiteindelijk mijn doel om als projectontwikkelaar projecten te ontwikkelen waarbij alle betrokkenen met hoofd + en hart ♥ aan hebben gewerkt. Over die werkdagen gesproken; ik ga nog iedere dag met een voldaan en blij gevoel met dezelfde lift weer terug naar huis….. al zou ik wel vaker de trap moeten pakken.