Ontmoet jouw collega's

Ik ben Thomas Ahsman en ik ben met een traineeship bij ERA Contour begonnen. Met het traineeship krijg ik de kans om verschillende afdelingen van dit bedrijf te leren kennen. Op dit moment werk ik als Projectorganisator Realisatie & Ontwikkeling.

Start als stagiair  
Ik studeerde Vastgoed & Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam. Deze opleiding was grotendeels gefocust op het commerciële gebied en minder op het (bouw)technische gebied. Als afstudeerstage wilde ik dan ook naar een bedrijf waar ik meer kon leren over de (bouw)techniek. Waar anders kon dat dan bij een projectontwikkelaar? 

In mijn zoektocht naar een projectontwikkelaar kwam ik vrij snel bij ERA Contour uit. Ik kende het bedrijf namelijk van een project wat naast mijn Hogeschool werd gerealiseerd. Dat was project Little C in de Coolhaven in Rotterdam. Gedurende mijn opleiding heb ik dit project zien groeien van een braakliggend terrein tot een volwaardige wijk in New Yorkse stijl. Door dit project was mijn interesse in ERA Contour al gewekt. Nadat ik met verschillende personen uit de bouwwereld sprak werd mijn beeld van ERA Contour alleen maar positiever. Alle verhalen over dit bedrijf waren lovend en ik wist dat ik hier wilde afstuderen.  

Na een eerste kennismakingsgesprek met Edward van Dongen (afdelingshoofd Initiatief & Concept) wist ik dat mijn gevoel en de verhalen goed zaten: ERA Contour was het perfecte bedrijf voor mijn afstudeerstage. In september 2019 begon ik als stagiair op de afdeling Initiatief & Concept. Ik had gezonde spanning voor mijn eerste dag, maar bij binnenkomst was deze al weggenomen. Ik werd verwelkomd door de dames van HR, er lag een rode loper klaar en er stond een groot bord met mijn naam en foto bij binnenkomst. Bij dit bedrijf ben je geen nummertje, maar wordt iedereen persoonlijk benaderd en behandeld. Ook op de afdeling waar ik stage ging lopen was het ontvangst fijn en daarmee kon mijn afstudeerstage niet beter beginnen.  

Naast het schrijven van mijn scriptie kreeg ik de kans om mee te werken aan verschillende opdrachten binnen de afdeling. Zo mocht ik presenteren voor onder andere de directievoorzitter (Bianca Seekles). Dat ik als stagiair mocht presenteren voor de directie gaf mij het gevoel dat ik echt onderdeel was van het bedrijf en niet “een stagiairtje”. Iedereen was behulpzaam en de sfeer op het kantoor was altijd goed. Ook merkte ik dat er geen strenge hiërarchie heerste, waardoor je opeens over een voetbalwedstrijd aan het praten was met een directielid. Die losse hiërarchie maakte de sfeer op kantoor en zorgde altijd voor een prettige werkomgeving. 

ERA Contour als werkgever 
Gedurende de afstudeerstage sprak ik met veel collega’s en kwam ik meer te weten over het bedrijf. Bij aanvang van de stage had ik nog sterk de gedachte dat ik mijn carrière wilde starten als makelaar. Gedurende de stageperiode werd die gedachte steeds minder. Tijdens de kerstborrel in 2019 kwam Jeroen Heijdra (directielid) naar mij toe met de vraag wat ik na de stageperiode wilde gaan doen. Op dat moment was ik er nog niet over uit, maar na het gesprek met Jeroen werd mij wel duidelijk wat een start bij ERA Contour kon betekenen voor mijn carrière. Sinds dat gesprek is mijn gevoel voor ERA Contour nog sterker geworden. Nadien heb ik steeds meer gesprekken gevoerd met mensen binnen ERA en kreeg ik steeds meer het gevoel dat ERA Contour mij graag de kans wilde geven hier aan de slag te gaan. Op de laatste stagedag had ik een gesprek met mijn begeleider en het afdelingshoofd en werd mij de kans geboden om een traineeship te doorlopen. Ik had geen tijd nodig om na te denken en wist dat dit de beste keuze was. ERA Contour is niet alleen een bedrijf met een prettige werkomgeving, ook kan ik enorm veel leren van de kundige collega’s die ik leerde kennen tijdens mijn stageperiode. Een aantal weken later voerde ik gesprekken met verschillende afdelingshoofden van ERA en stippelde ik in samenwerking met HR mijn traineeship uit. Tot op de dag van vandaag ben ik blij met de kans die ERA Contour mij heeft gegeven. 

"Hoe tof zou het zijn als mensen genieten van een mooie nieuwe wijk waar jij aan hebt bijgedragen?"

Heden en toekomst 
In het 2-jarige traineeship bij ERA Contour werk je drie keer acht maanden mee op een afdeling. Ik ben begonnen bij de afdeling Realisatie. Waarin ik als werkvoorbereider betrokken was bij het project The Hudsons in Rotterdam. Een enorm leerzame en leuke periode. Daarna heb ik nog op de afdeling Projectontwikkeling gewerkt en in mijn laatste periode ging ik naar de WAREHOUSE, ons woonpakhuis waar kopers van onze nieuwbouwwoningen hun keuzetraject doorlopen. Voor ERA Contour zijn naast de klanten ook de medewerkers belangrijk. Dit uit zich onder andere in de maandelijkse (persoonlijke) post die je ontvangt van het bedrijf. De ene keer is dat een familiespel en de andere keer een prachtige kamerplant. Als medewerker heb je niets te klagen met ERA Contour als werkgever. Na mijn traineeship kreeg ik de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen binnen ERA als projectorganisator Realisatie & Nieuwbouw. Ik ben betrokken bij projectontwikkelingen waar mensen hopelijk nog jaren positief over praten, zowel bewoners als omwonenden. Hoe tof zou het zijn als mensen genieten van een mooie nieuwe wijk waar jij aan hebt bijgedragen? Bij ERA Contour krijg je deze mogelijkheid en werk je samen met toffe collega’s aan de mooiste projecten om Nederlandse steden sterker te maken én vooral bewoners en omwonenden gelukkiger te maken.