Stagiair Realisatie Nieuwbouw

Esmée Kroon

Wie is Esmée? 

Ik ben Esmée Kroon en ik mag voor een halfjaar stagelopen bij ERA Contour. Ik zit in mijn tweede jaar van de studie Built Environment die ik volg op de Hogeschool Utrecht. Aangezien ik redelijk in het begin van de studie zit, is er voor mij nog super veel om te leren. Dit doe ik op het project Eenhoornterrein in Amsterdam, waar ik twee dagen per week bij de afdeling Engineering & Voorbereiding meeloop. De rest van de week ben ik te vinden bij de afdeling Realisatie Nieuwbouw.   


Waarom heb je voor ERA Contour gekozen? 

Ik hoorde voor het eerst van ERA Contour bij de stagebanenmarkt die georganiseerd was door mijn studievereniging U.T.V. (Utrechtse technische vereniging). Op deze dag sprong ERA Contour eruit, vanwege de enthousiaste presentatie over het bedrijf. 


Hoe was je eerste stagedag bij ERA Contour? 

Mijn eerste stage dag was voornamelijk een online uitleg (i.v.m. corona). Op deze dag leerde ik de andere stagiaires kennen, werd er gecheckt of ik in alle systemen kon en werden zoveel mogelijk problemen meteen verholpen. 


Hoe is de begeleiding? 

Ik word door iedereen binnen de bouwkeet op Het Eenhoornterrein begeleid, met Mart van de Woestijne als hoofd stagebegeleider. Het is superfijn dat ik aan iedereen die hier werkt vragen kan stellen en er altijd wel tijd voor mij gemaakt wordt. Ook buiten op de bouwplaats willen bouwvakkers graag uitleggen wat hun vak inhoudt. 

Het is superfijn dat ik aan iedereen die hier werkt vragen kan stellen en er altijd wel tijd voor mij gemaakt wordt

Esmée Kroon

Hoe was de sfeer? 

De sfeer binnen de keet hier is erg goed. Elke vrijdag wordt er een lekkere snack gehaald voor de lunch, wat de sfeer natuurlijk ook bevorderd. 


Wat waren/zijn je taken? 

Mijn taak is de projectorganisatoren en uitvoerders ondersteunen waar dat kan. Wat ik tot nu toe heb geleerd binnen mijn stageperiode, is dat er zoveel hangt en staat met een goede afspraak maken. 


Wat is jouw grootste leermoment geweest tijdens jouw stage? 

Ik merkte aan mijzelf dat ik snel aannames maak en niet goed communiceerde. Er bewust van worden dat je vaak iets automatisch invult voor een ander is een heel leerproces waar ik nog steeds mee bezig ben. Ik zit nu op de helft van mijn stage en hoop nog veel te leren de komende weken!