Stagiair BIM

Jarend Herrewijnen

Wie is Jarend? 

Ik ben Jarend Herrewijnen. Op de Hogeschool Rotterdam studeer ik HBO Bouwkunde. Ik heb een half jaar stagegelopen op het Project Little C. Op het project heb ik meegedraaid met de werkvoorbereiding. We waren in de keet bezig tijdens de realisatie van het project. 


Waarom heb je voor ERA Contour gekozen? 

Voor een schoolopdracht in het 2e leerjaar was ik in contact gekomen met ERA Contour. Toen ik steeds meer leerde over het bedrijf vond ik het nog interessanter worden. Ik heb voor ERA Contour gekozen omdat ik de projecten heel interessant vond en de eerste indruk die ik van het bedrijf heb gekregen was heel positief. Iedereen die ik sprak was vriendelijk en wilde mij graag helpen met mijn schoolopdracht.  


Hoe was je eerste stagedag bij ERA Contour? 

Ik vond het eerst allemaal wel even spannend. Toen ik eenmaal de keet binnenkwam werd ik opgevangen door mijn stagebegeleider. Er werd mij een werkplek aangewezen waar mijn spullen klaarlagen. Als eerste werd mij een rondleiding gegeven door de computerprogramma’s die ze gebruiken op het project, even de basiskennis doornemen. Toen ik aardig overweg kon gaan met de programma’s werd ik mee naar buiten genomen voor een rondleiding op het project. Ik werd voorgesteld aan enkele uitvoerders en bouwplaats medewerkers. Tijdens de eerste dag had ik een goed beeld gekregen wat er allemaal gebeurde op het project, dat was heel veel. De eerste dag was heel leuk en leerzaam. 


Hoe is de begeleiding? 

Ik vond de begeleiding die ik heb gekregen heel goed. Als ik een vraag had dan werd er geluisterd en er werd de moeite genomen om het goed aan mij uit te leggen. Dit vond ik fijn omdat ik gelijk verder kon gaan met de opdracht. 

Na mijn stage weet ik veel beter hoe het hele bouwproces in elkaar steekt en hoe de puzzelstukjes samenkomen.

Jarend Herrewijnen

Hoe was de sfeer? 

De sfeer was heel gezellig. Ik vond de werkomgeving in de keet wel fijn. Het was meer een combinatie tussen binnen en buiten. Het was niet dat je alleen maar binnen bezig was, maar je kwam ook wel regelmatig buiten op de bouw. 


Wat waren/zijn je taken? 

  • Tijdens mijn stage heb ik heel veel verschillende dingen gedaan. Mijn taken bestonden vooral uit: 
  • Tekeningen van de onderaannemers/ leveranciers controleren en de fouten doorvoeren 
  • Tekeningen gereed maken voor uitvoering 
  • Hoeveelheden uitrekenen en hiermee helpen prognoses op te stellen 
  • Zelf tekeningen maken  
  • Informatie bundelen op tekening voor de uitvoering  
  • Informatie opvragen bij de onderaannemers en leveranciers 


Wat is jouw grootste leermoment geweest tijdens jouw stage? 

Eigenlijk was de gehele stage een groot leermoment. Op school hebben we de basis geleerd, de verschillende puzzelstukken. Alleen die kon ik nog niet goed plaatsen. Na mijn stage weet ik veel beter hoe het hele bouwproces in elkaar steekt en hoe de puzzelstukjes samenkomen. 


Welk moment denk jij dat je bijblijft na je stage bij ERA Contour? 

Vooral de gezelligheid en de sfeer in de keet. Allemaal verschillende mensen met verschillende beroepen. Zoals bouwplaatsmederwerkers, uitvoerders, werkvoorbereiders, bedrijfsleiders en wooncoaches. Kortom: van alles wat. Dit maakte voor mij de stage heel leuk.