Ontmoet jouw collega's

Ik ben Myrte Lindeman, ik ben 22 jaar oud en ik studeer Built Environment op de Hogeschool Utrecht. Het eerste half jaar heb ik een minorstage gelopen op de afdeling Engineering & Voorbereiding. Na het afronden van mijn minorstage met een 8,0 ben ik doorgegaan bij ERA Contour op dezelfde afdeling als afstudeerstagiair. 

Waarom heb je voor ERA Contour gekozen?  
Ik heb voor ERA Contour gekozen omdat het een bedrijf is waar je veel kan leren op verschillende afdelingen. De organisatie blijft zich ontwikkelen op allerlei gebieden en daar wilde ik graag aan mee werken om zoveel mogelijk kennis op te doen. Bij ERA Contour kan ik mijn BIM-vaardigheden tot een hoger niveau ontwikkelen.

Hoe was je eerste stagedag bij ERA Contour?  
Mijn eerste stagedag was eigenlijk vrij rustig. Ik heb even kort kennis gemaakt met alle aanwezige personen en daarna had ik een uitgebreide kennismaking met Sara Gistelinck (stagebegeleider tijdens minorstage en afstuderen). Ik heb mij de eerste dag verdiept in de voorkennis van het project Rode Dorp en ik ben begonnen met modelleerwerk. 

Hoe is de begeleiding?  
De begeleiding die ik van Sara Gistelinck en Robby van Reeuwijk heb gekregen was onwijs leerzaam en gezellig! Ik heb veel geleerd over bouwkundige termen en het uitwerken van het model in Revit. Ook heb ik veel geleerd over het stukje automatiseren. Mijn minoronderzoek was gericht op het automatiseren en tijdens het afstuderen ga ik verder met dit onderwerp. 

Hoe was de sfeer? 
De sfeer was altijd goed. Het is een gezellige groep en er ging geen dag voorbij zonder te lachen. Doordat het een goede sfeer was/is ging ik dagelijks met plezier naar mijn stage. Je hoort vaak de vervelendste verhalen over de ervaringen binnen stages, maar bij mij was dit het tegenovergestelde! 

Wat waren/zijn je taken?  
Tijdens mijn minor kreeg ik taken die vergelijkbaar zijn met de taken van een junior BIM-modelleur. Bijvoorbeeld het verwerken van informatie in het BIM-model. Verder heb ik mij gericht op het automatiseren van het BIM-werkproces. Het automatiseren gebeurt onder andere door Dynamo. Tijdens mijn afstudeerstage  ligt de focus op het optimaliseren van de BIM-werkmethodiek met behulp van automatiseren. Ik ben mijn vooral aan het richten op het werk wat de BIM-modelleurs uitvoeren. 

"Mijn grootste leermoment tijdens mij stage is het moment dat ik erachter kwam dat het niet erg is om overal een vraagteken achter te zetten en die vragen ook te stellen."

Wat is jouw grootste leermoment geweest tijdens jouw stage?  
Mijn grootste leermoment tijdens mij stage is het moment dat ik erachter kwam dat het niet erg is om overal een vraagteken achter te zetten en die vragen ook te stellen. Ik kwam erachter dat iedereen bereid was om mij zo goed mogelijk te helpen met mijn vragen. Veel collega’s bij ERA hebben mij met mijn problemen geholpen waardoor ik mijzelf ook kon blijven ontwikkelen en mijn kennis kon verbreden. Dankzij deze momenten heb ik mij goed weten te ontwikkelen en hier zal ik met een positieve manier op terugkijken. 

Welk moment denk jij dat je bijblijft na je stage bij ERA Contour?  
Voor mij is het geen moment wat bijblijft, maar de momenten. De gezellige en leerzame momenten die ik heb meegemaakt bij ERA Contour zullen mij bijblijven, maar er staat er zeker een op nummer 1 en dat is het vieren van ieder hoogtepuntje met taart, gebak of iets anders lekkers. Na iedere positief volbrachte prestatie werd het gevierd met iets lekkers, omdat je trots moet zijn op wat je op dat moment bereikt hebt.