Ontmoet jouw collega's

Onze collega Lisanne Zonneveld is een echte bouwvrouw! Ze begon als trainee en heeft inmiddels haar droombaan als Wooncoach bemachtigd.

“Vier jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de opleiding vastgoed en makelaardij,” vertelt Lisanne. Ik kende ERA Contour al best goed, want mijn moeder heeft er gewerkt. Als klein meisje mocht ik soms met haar mee naar werk en dat vond ik altijd ontzettend leuk. Na mijn afstuderen bekeek ik de mogelijkheden binnen ERA Contour en zo kwam ik al snel bij een traineeship terecht.”

Normaal gesproken gaan trainees steeds naar een andere TBI-onderneming, maar voor Lisanne was het meteen duidelijk dat haar passie bij ERA Contour lag. “Ik ging een traject in waar ik drie keer acht maanden op een afdeling werkte. Ik begon in de Warehouse in Rotterdam. Dat is echt een super toffe locatie en ik vond het contact met de (toekomstige) bewoners heel leuk.”

“De tweede periode werkte ik op de afdeling realisatie. Daar had ik ook echt te maken met de oplevering. Ook binnen deze rol had ik weer veel contact met de bewoners. Ik merkte dat ik daar enorm veel energie van kreeg.” vertelt Lisanne. “Al snel was het voor mij duidelijk dat een rol als wooncoach bij mij zou passen. Helaas was er op dat moment nog geen plek op de afdeling.”

Door haar traineeship heeft Lisanne ERA Contour goed leren kennen. “Ik heb zowel binnen als buiten gewerkt en ik mocht zelfs een aantal dagen helpen metselen en beton storten. Dat was echt heel gaaf en leuk om te ervaren hoe de sfeer buiten op de bouwplaats nou echt is! Door weer en wind en dan met zoveel plezier, daar kan je alleen maar respect voor hebben! Daarnaast dacht ik altijd dat alles wat binnen bedacht werd, buiten direct wordt uitgevoerd. Maar doordat ik ook op projecten heb gewerkt, weet ik nu dat onze collega’s buiten nog veel meedenken in het proces én dat je snel moet kunnen schakelen.”

Elke functie binnen de bouw heeft zijn eigen charmes volgens Lisanne. “Toen ik in de keet zat, werd er in de pauzes vaak gedart. Die mannen kunnen echt heel fanatiek zijn en het was elke dag weer iets waar ik enorm naar uit keek,” vertelt Lisanne lachend. “Na mijn traineeship heb ik anderhalf jaar op de afdeling Initiatief & Concept gewerkt. Dat was ook weer onwijs leuk, vooral omdat we echt als team werkten. Je viert de successen met je collega’s en je leeft en werkt met elkaar toe naar het indienen van de tenders.”

"Ik vind het tof dat ik bij ERA Contour de mogelijkheid heb gekregen om te doen wat ik het liefste wilde."

Hoewel Lisanne op deze afdeling zeker op haar plaatst zat, werd ze eind 2021 gebeld door één van de wooncoaches. “Er was een plekje vrijgekomen en ze wisten nog hoe graag ik het wilde.” Inmiddels is Lisanne dus alweer een aantal maanden werkzaam als wooncoach. “Het bevalt me super goed! Ik vind het tof dat ik bij ERA Contour de mogelijkheid heb gekregen om te doen wat ik het liefste wilde. Als organisatie streven we altijd naar gelukkige bewoners. In mijn rol als wooncoach zie ik dagelijks blije gezichten van nieuwe bewoners en dat blijft toch wel heel speciaal.”