Bedrijfsleider Nieuwbouw

Andy Ansems

Wie is Andy Ansems? 

40 jaar en inmiddels 17 jaar in dienst bij ERA. Op dit ben ik bedrijfsleider Realisatie Nieuwbouw en bent verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwbouwproject vanaf de voorbereiding t/m de oplevering. Mijn project liggen in Zoetermeer, Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Nieuwerkerk ad IJssel.  


Start als stagiair  

Mijn stage is op 26 augustus 2002 begonnen op het project Spangen te Rotterdam. Mijn stagebegeleider was Roland Guikema. Mijn eerste dag kan ik mij niet meer herinneren, maar wat ik wel weet dat het een heel mooi stageproject was omdat het project stond om te gaan starten. Hierdoor heb ik alle facetten mee kunnen maken van het bouwen. Ook de sfeer in de keet was erg leuk.  

Nog steeds worden herinneringen van toen opgehaald aangezien Roland Guikema nu projectontwikkelaar is bij ERA Contour.  

Ik ben van mening door jezelf te zijn, te blijven én te ontwikkelen kom je het verst en komen de kansen bij deze organisatie vanzelf

Andy Ansems

ERA Contour als werkgever  

Via familie, die werkzaam waren in de bouw, zijn mij goede ervaringen verteld over ERA Contour. Daarom ging ik tijdens mijn laatste stageperiode van mijn hbo-opleiding op zoek naar een stage binnen ERA Contour. Het was een hele leuke en leerzame ervaring en er was sprake van een wederzijds klik, waardoor ik mocht blijven. Ook was én is ERA Contour altijd heel duidelijk over de mogelijkheden binnen het bedrijf. Door jezelf te zijn en te blijven en door te ontwikkelen kom je het verst en word je ook gezien in de organisatie.  Dan komen de kansen vanzelf. Dat in combinatie met goede arbeidsvoorwaardes, maakt van ERA Contour een onwijs fijne werkgever. 


Heden en toekomst  

Inmiddels ben ik al een jaar of 4 bedrijfsleider binnen ERA Contour en hierbij heb ik ook diverse neventaken gekregen. Dat maakt het werk leuk, omdat je in de projecten zit, maar ook binnen ERA Contour sturing kan geven in werkwijze of documenten waarmee gewerkt moet worden. Zelf ben ik een teamspeler, je moet vrijwel altijd als team aan een project werken, want in je eentje zal het niet lukken. Dus is het altijd mijn uitdaging om de mensen die aan het project werken gezamenlijk, met plezier en met respect naar elkaar, te laten samen werken. Daarbij komt vaak het mooiste resultaat naar voren en kan eenieder trots zijn op zijn deel van het project.