WAAR ZIJN WIJ VAN?

De cirkel rond met ERA Contour

Gaat het over wonen? Dan gaat het over ERA Contour! Als binnenstedelijk vernieuwer maken wij al jarenlang
plekken waar mensen gelukkig en veilig kunnen leven. Wij zijn op ons best in de bestaande stad, waar we samen met partners en eindgebruikers werken aan leefbare buurten. Of het nu gaat om nieuwbouw, transformatie, renovatie, onderhoud of beheer: we zetten onze expertise in tijdens de héle levenscyclus van buurten en maken graag samen met u de cirkel rond.

Producten en concepten

Samenwerken, in co-creatie met onze partners en woonconsumenten doen wij al jaren. De kennis en ervaring die we hiermee hebben opgedaan is omgezet in een aantal actuele concepten en producten op het gebied van renovatie, zoals WoonGold, de Buurtlift en Eén blok stad. Voor de nieuwbouw: lekkerEIGENhuis en beterBASIShuis. Lees verder

Innovatielab voor wonen

De TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep hebben een innovatielab voor wonen opgericht. In dit WOONlab ontwikkelen we samen met opdrachtgevers en consumenten nieuwe concepten, processen en producten voor nieuwbouw en energetische woningverbetering. Het doel: een optimaal antwoord geven op de vraag van de klant. Het WOONlab fungeert niet alleen als innovatiemotor voor de organisaties, maar nodigt ook co-makers, partners en klanten uit om samen te werken aan nieuwe concepten voor nieuwbouw en woningverbetering.

PROJECTEN


 • Stadstuin Overtoom

  Eigen Haard, ERA Contour, KOW architecten/Form Architecten en Oranje hebben hun krachten gebundeld om in Amsterdam de eerste klimaatneutrale wijk te realiseren: Stadstuin Overtoom.

  Bekijk deze referentie
 • Vlaardings geluk

  Vlaardings Geluk is een bijzonder nieuwbouwproject van 122 eengezinswoningen in de groene wijk Babberspolder. Vlaardings Geluk bestaat uit twee woongebieden, van elkaar gescheiden door een grote groenstrook.

  Bekijk deze referentie
 • De Smaaktuin

  De gemeente Utrecht heeft ERA Contour geselecteerd met het concept 'De Smaaktuin' om op bouwveld J op het voormalige Veemarktterrein in mede-opdrachtgeverschap te ontwikkelen. Rondom een groene gemeenschappelijke binnentuin komen 41 grondgebonden woningen, waarvan 8 sociale huurwoningen en 4 sociale koopwoningen.

  Bekijk deze referentie
 • 'T Buitenrijk

  't Buitenrijk Maassluis wordt een unieke buurt binnen de Burgemeesterswijk. Er komen in totaal 67 huurappartementen, 68 eengezinswoningen voor de verkoop en 6 eengezinswoningen voor de verhuur.

  Bekijk deze referentie
 • De Bongerd

  Samen wonen, werken en leven Ooit was het een boomgaard die de Bongerd heette, toen een schoollocatie en nu is het een plaats waar 34 energieneutrale nultreden woningen zijn gerealiseerd in de gemeente Steenbergen (Noord-Brabant). En heeft de plek zijn oorspronkelijke naam weer terug: de Bongerd!

  Bekijk deze referentie
 • Eén Blok Stad Marnixkade

  Naast de samenwerking met Woonstad in Rotterdam heeft ERA Contour samen met woningcorporatie Ymere het succesvolle Eén blok stad concept toegepast in Amsterdam. Aan de Marnixkade zijn 6 authentieke panden met in totaal 17 woningen casco gerenoveerd.

  Bekijk deze referentie
 • Eén Blok Stad Oude Westen

  In de Rotterdamse wijk Middelland heeft ERA Contour in samenwerking met Woonstad Rotterdam 50 vooroorlogse panden gerenoveerd. De fundering, de gevels en het dak zijn vernieuwd. Karakter en sfeer van de straten bleven behouden.

  Bekijk deze referentie
 • Eén Blok Stad Indische Buurt

  Voor de ontwikkeling en realisatie van de Eén blok stad projecten in Amsterdam heeft ERA Contour een VOF opgericht met Ymere.

  Bekijk deze referentie