Westkapellelaan in Kijkduin, Den Haag

Duurzame woningen en een gezond leefklimaat
De vier woongebouwen aan de Westkapellelaan in Kijkduin hebben een upgrade gekregen. In deze prachtig gelegen buurt vlakbij de kust verduurzaamde Vesteda samen met ERA Contour en Hans van Heeswijk Architecten 96 portiekwoningen die nu klaar zijn voor de toekomst. Dankzij het verduurzamingstraject genieten bewoners van de Westkapellelaan nu van een moderne en duurzame woning die gunstig is voor het met een gezonde leefklimaat en die ook zeer gunstig is voor de energierekening.

Boost voor de woonomgeving
De vier woongebouwen aan de Westkapellelaan werden begin jaren ’70 gebouwd als onderdeel van de grote stadsuitbreiding rondom Kijkduin en Loosduinen. De recente verduurzaming was nodig om de woningen weer toekomstproof te maken en zorgde voor een boost van de algehele woonomgeving.

Extra isolatie en brandveilig ingepakt
De gevel van de woongebouwen is rondom aanvullend geïsoleerd, en brandveilig ingepakt en afgewerkt met minerale steenstrips. Hierdoor ziet het complex weer mooi en fris uit. Daarnaast zijn de woningen voorzien van actieve ventilatie. En zijn ze geschikt gemaakt voor lagere temperatuur verwarming vanwege de nieuwgeplaatste radiator met geïntegreerde warmteterugwinning-ventilatie units. Het maaiveld rondom het gebouw is eveneens aangepast. Zo is de hemelwaterafvoer niet meer direct gekoppeld aan de riolering van de gemeente en er is een waterretentiesysteem toegepast waardoor hemelwater nu in de grond bezinkt. Labelsprong noemen?

Samenwerking met bewoners en gemeente
Voor de aanpak van de woongebouwen sloegen we de handen ineen met de bewoners en de gemeente Den Haag. De bewoners hadden veel inspraak tijdens bewonersbijeenkomsten en deelden hun ervaringen over het gebouw met Vesteda. In goed en veelvuldig overleg met zowel bewoners als  gemeente kwamen we tot het uiteindelijke scenario.
 

Stuur project door