Waterlandplein, Amsterdam

'Het Waterlandplein is het nieuwe, kloppend hart van de buurt’, aldus burgemeester Eberhard van der Laan tijdens de officiële opening op 4 november 2013. Het is het hart van de wijk en hiermee dé plek om te wonen, winkelen, werken en te ontmoeten.

Zes woontorens
Op het vernieuwde Waterlandplein zijn 319 woningen in zes nieuwe woontorens gebouwd. De hoogste toren, de Noordertoren, is 66 meter hoog en telt 17 etages. De nieuwe woningen vormen één geheel met de 222 op hoog niveau gerenoveerde sociale huurwoningen die vooraf aan de nieuwbouw gereed kwamen. Het Waterlandplein is ontwikkeld door Nieuw Waterlandplein C.V. (bestaande uit Ymere en AM).

Winkelcentrum
Het winkelcentrum van ca.10.000 m² vormt het nieuwe centrum van de Waterlandpleinbuurt. Van de winkelruimte is 98% verhuurd. Midden op het plein staat een horecapaviljoen. Het plein biedt tevens 4000 m² aan voorzieningen zoals het Huis van de Wijk, de openbare bibliotheek, een gezondheidscentrum, fysiotherapie- en huisartsenpraktijk, een Ouder Kindercentrum en een sportschool.

Stuur project door