Van Hogendorpkwartier

Projectinformatie

Project Van Hogendorpkwartier
Locatie Vlaardingen
Opdrachtgever Waterweg Wonen
Architect Klunder Architecten
Looptijd mrt 2012 - dec 2013

TBI-zusje Synchroon ontwikkelde het nieuwe winkelcentrum Van Hogendorpkwartier als onderdeel van de grootschalige herstructurering van de wijk Babberspolder-Oost. Op 6 december is het winkelcentrum feestelijk geopend.

Op de plek van het bestaande middenblok aan de Van Hogendorplaan verrijst het nieuwe centrum bestaande uit circa 6.300 m2 winkels en 125 woningen: 52 terraswoningen bestaande uit 18 koopwoningen voor starters en 36 sociale huurwoningen. Aansluitend een appartemententoren van negen verdiepingen met 52 vrije sector huurwoningen. Verder maken 19 grondgebonden koopwoningen deel uit van het plan.

Een deel van de bestaande, gedateerde winkelvoorraad is gesaneerd en heeft plaatsgemaakt voor een nieuw, toekomstbestendig winkelcentrum met een ruime parkeervoorziening. De tevredenheid over het nieuwe winkelcentrum is groot: zowel onder de buurtbewoners, winkeliers, gemeente, Waterweg Wonen als bij de nieuwe eigenaar Renpart.

ERA Contour is op verschillende fronten actief in de wijk. Zowel met de bouw van het nieuwe winkelcentrum en de reeds opgeleverde wijk Spiegelhof als met eigen ontwikkelingen, de wijk Vlaardings Geluk, een brede schoolaccommodatie en krijgt het openbaar groen een flinke opknapbeurt waardoor Babberspolder-Oost als het ware in één groot parkgebied komt te liggen.

www.vanhogendorpkwartier.nl

Gerelateerde referenties