Tweede Stationsstraat

Projectinformatie

Project Tweede Stationsstraat
Locatie Zoetermeer
Opdrachtgever ERA Contour
Architect Schippers Architecten
Looptijd nov 2010 - jan 2012

De Tweede Stationsstraat is een nieuwbouwontwikkeling op het voormalige bedrijventerrein in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. In totaal zijn er tweeëntwintig twee-onder-één-kapwoningen rondom een groen en geborgen hof gerealiseerd. Het plan bestaat uit twee- en drielaagse woningen met voor-, zij- en/of achtertuinen met allemaal twee privé-parkeerplaatsen op eigen terrein. De 22 twee-onder-één-kapwoningen zijn gesitueerd rondom een groen hof. Deze opzet geeft een intiem karakter aan de woningen en een gevoel van geborgenheid.

Het hof blijft groen doordat bewoners parkeren op hun eigen terrein. Vanwege de twee ontsluitingen, waar alleen bewoners en bezoekers gebruik van maken, is het ook rustig wonen en kunnen kinderen er veilig spelen. De woningen zijn ontworpen en worden gebouwd in de jaren '30 stijl. Hierbij is er veel aandacht voor details. Zo zijn de woningen voorzien van houten kozijnen, spek- en rollagen, erkers, luifels en een overstekende dakgoot. Daarnaast is er aandacht voor goede parkeeroplossingen, veel groen en mooie overgangen van openbare ruimte naar privé-terrein.

Niet alleen aan de woningen is veel aandacht besteed, ook over de opzet van het hele plangebied is met zorg nagedacht in overleg met de gemeente Zoetermeer en een landschapsarchitect. In het midden van het plan bevindt zich een verhoogde groene brink met bomen.

De wensen en ideeën van toekomstige bewoners en omwonenden zijn de basis geweest voor het ontwerp van het gehele plan. Naast de bijzondere architectuur en de luxe afwerking maakt die betrokkenheid ‘Wonen aan de Tweede Stationsstraat’ zo bijzonder. Door deelname aan enquêtes via internet, klantenpanels en een informatieavond hebben toekomstige bewoners actief meegedacht over de opzet en indeling van de woningen. De uitkomsten hiervan zijn verwerkt in de woningen.