Op een stadse plek aan de Nieuwe Maas, een iconisch houten woongebouw neerzetten. In Rotterdam doen we het gewoon. Op de Lloydpier start de bouw van SAWA. 

SAWA is het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. Én het gezondste! Bouwen met hout is beter voor het milieu en zorgt voor een fijne woonsfeer. Net als de weelderige beplanting op de terrassen, het dek en rond het gebouw. Goed voor jou én de biodiversiteit in de stad. Er komen 39 koopwoningen, 50 middenhuurwoningen, 20 vrijesectorhuurwoningen, een horecagelegenheid en een maatschappelijke voorziening. De woningen zijn modern, ruim en hebben allemaal een heerlijke buitenruimte. Ook komen er verschillende gemeenschappelijke plekken waar je je buren tegenkomt.

Bijzonder aan SAWA is dat het gebouw volledig in CLT (cross laminated timber) wordt gebouwd waarbij het gebruik van beton tot een minimum is beperkt. SAWA is daarmee het eerste volledig hoge houten woongebouw in Rotterdam is. Verder is het gebouw onderscheidend in zijn verschijningsvorm door de royale groene terrassen, waarmee wordt gerefereerd naar de geschiedenis van de locatie en tegelijkertijd de biodiversiteit in de wijk wordt versterkt. Het ontwerp wordt gevoegd door de ambitie om bij te dragen aan het reduceren van CO2 uitstoot en het behalen van (inter)nationale klimaatdoelen.

Een kijkje achter de schermen van SAWA

Stuur project door