Raafflat

Projectinformatie

Project Raafflat
Locatie Alphen aan den Rijn
Opdrachtgever Gemeente Alphen aan den Rijn
Architect Metz Raadgevend Ingenieursbureau
Looptijd sep 2013 - nov 2013

De Raafstraat in Alphen aan de Rijn is een nieuwe ontsluitingsweg voor het centrum van de stad geworden. Reden om de flat aan die straat te voorzien van een nieuwe geluidwerende gevel om het toenemende verkeerslawaai te verminderen.

De flat met 72 woningen is door ERA Contour voorzien van nieuwe aluminium, geluidwerende kozijnen, inclusief geluidwerende beglazing en geluiddempende ventilatieroosters. Naast deze maatregelen is bij zowel de langsgevel als de kopgevel keramische gevelbekleding aangebracht en zijn de balkonhekken geschilderd.

Door de gevelisolatie heeft het appartementencomplex een vernieuwd uiterlijk en daarnaast wordt ook de geluidsoverlast van de bouw aan de Nachtegaalstraat erdoor verminderd.