Quarakter

Projectinformatie

Project Quarakter
Locatie Krimpen aan den IJssel
Opdrachtgever Woonstichting Woonwaard en ERA Contour
Architect Pieter Weeda, Paul van der Weyden, Roeleveld-Sikkes architects
Looptijd mei 2006 - okt 2007

Eind 2004 is ERA Contour aan de slag gegaan met de ontwikkeling en uitvoering van 277 woningen in Lansingh Zuid in Krimpen aan den IJssel.

Het plan Quarakter is opgebouwd uit een mix van huur- en koopwoningen, eengezinswoningen en appartementen. Er is gezorgd voor een grote variëteit in het aanbod, zowel in grootte en aard van de woning als in de prijsklassen. Deze mix draagt bij aan het ontstaan van een duurzaam woongebied. Het plan beslaat uit twee naast elkaar gelegen deelplannen die elk hun eigen ‘quarakter’ vertegenwoordigen met water er tussenin. Het meest zuidelijke deel bestaat uit een viertal statige urban villa’s, gesitueerd op een uitgestrekt grasveld. Onder het maaiveld bevindt zich een gezamenlijke, geheel verdiepte, stallingsgarage. In het noordelijk deelplan komt de diversiteit maximaal tot zijn recht.

Zowel kopers als huurders hebben een grote mate van invloed op het uiterlijk van hun woning gehad. Zo bevinden zich hier naast een bescheiden 55+ appartementenblok ook grondgebonden woningen en een tiental vrije kavels.