Piet Boon huis Weidevenne, Purmerend

Dit mooie nieuwbouwproject is gerealiseerd in het laatste gedeelte van de uitbreidingslocatie Weidevenne in Purmerend, op een locatie die aan drie zijden wordt omringd door water. Al in een zeer vroeg stadium gingen ERA Contour en de bekende Oostzaanse interieur- en meubeldesigner Piet Boon in gesprek met potentiële bewoners. Met hun specifieke woonwensen in het achterhoofd ontwierp Piet Boon 32 woningen.

Ruimte en overzicht kenmerken de opzet van het project. De stijl van Piet Boon is robuust, open en tegelijkertijd ingetogen. Typerend is de beleving van buitenruimte in de woning zelf. Dit wordt tot stand gebracht door middel van heldere zichtlijnen, hoge ramen en openslaande deuren.

De bekende tuinontwerper Piet Oudolf uit Hummelo ontwierp het masterplan voor de tuinen. Het resultaat is een stijlvol ontworpen woonwijk met wuivende siergrassen langs het water, strak geknipte beukenhagen en fraaie borders. Langs de paden een begroeiing van klimplanten als clematis en wilde wingerd. De woning is zo geheel in harmonie met het groen van de omgeving.

Stuur project door