Piet Boon huis IJburg

Projectinformatie

Project Piet Boon huis IJburg
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever ERA Contour
Architect Piet Boon Oostzaan
Looptijd jan 2008 - dec 2008

Het grote rieteiland op IJburg. Water, rust, ruimte en riet. Op deze unieke locatie ontwierp de bekende interieur- en meubeldesigner Piet Boon twaalf prachtige vrijstaande huizen met grote tuinen, direct aan het water.

Minder is soms meer, is de les van Piet Boon, designer en architect. Boon houdt niet van onnodige tierelantijnen, maar simpele vormen, mooie materialen en een royaal gevoel voor kwaliteit en comfort kenmerken zijn ontwerpstijl. Het is als koken, weet Boon. Kies je de goede ingrediënten - vers en smakelijk - dan hoeft het recept zelf niet ingewikkeld meer te zijn.

Piet Boon verwierf internationale bekendheid met zijn eigen meubelcollectie. In zijn huisontwerpen gaat hij uit van het interieur: hoe woon je nou het prettigst en hoe zou je een huis dus idealiter indelen? Daar ‘ontwerpt’ Boon dan als het ware het huis omheen, simpel, eerlijk en daardoor ook zo mooi.

Op IJburg werkte ERA Contour voor het eerst samen met Piet Boon in de ontwikkeling van woningen. Daarna volgden nog projecten in Purmerend en in Almere.