Park Klinkenberg, Warmond

Park Klinkenberg bestaat uit drie gebouwen met elk 21 appartementen en penthouses. De appartementen zijn speciaal ontwikkeld voor 55-plussers en zijn voorzien van alle luxe en comfort. De gebouwen liggen in een groot, groen park dat is ontworpen door landschapsarchitect Michael van Gessel. Het historische dorp Warmond ligt op loopafstand. In samenwerking met het naastgelegen woonzorgcentrum Mariënstaete worden er aan de bewoners van Park Klinkenberg diverse zorg- en gemaksdiensten aangeboden. Zo kunnen zij onder andere kiezen voor een boodschappenservice, een klusjesman, maar bijvoorbeeld ook voor fysiotherapie aan huis.

De architectuur is modern, maar op een ingetogen, klassieke manier. Door de gebogen vormen van de gebouwen hebben alle bewoners een weids uitzicht. De gevels zijn aan de buitenkant van de krommingen voorzien van veel glas voor extra licht en uitzicht. Aan de binnenkant zijn ze meer besloten, voor een maximaal gevoel van privacy.

Op de eerste drie verdiepingen van de gebouwen bevinden zich 18 luxe, gelijkvloerse appartementen met drie slaapkamers en grote afsluitbare veranda’s. Daarnaast bevinden zich in elk gebouw drie zeer exclusieve penthouses – eveneens gelijkvloers – met enorme (dak)terrassen. De lift en het trappenhuis bevinden zich in losstaande, ronde torens. De loopbruggen in het atrium verbinden de woningen met de toren; zo heeft elke woning zijn eigen entree.

Stuur project door