Oosteinde

Projectinformatie

Project Oosteinde
Locatie Heinenoord
Opdrachtgever ERA Contour
Architect Schippers architecten
Looptijd mei 2011 - medio 2016

In Heinenoord ontwikkelt ERA Contour de uitbreidingswijk Oosteinde: 150 fraaie nieuwe koopwoningen in verschillende prijscategorieën. De verkoop verloopt voorspoedig sinds gekozen is voor de kleinschalige aanpak met aantrekkelijke prijzen. Op vrijdag 14 maart was er wederom een feestelijk moment in de wijk. Met elkaar legden de toekomstige en trotse bewoners samen met het uitvoeringsteam de begane grond vloer van hun starterswoning. Als de bouw voorspoedig verloopt kunnen zij waarschijnlijk voor het einde van 2014 naar hun eigen nieuwe stek verhuizen.

Het mooiste meisje

In mei 2011 is de verkoop gestart van de resterende woningen van Oosteinde in fase 2 én het nieuwe plan voor 55 jaren dertig woningen voor fase 3: het Mooiste Meisje.

In juni 2014 is de start van de derde fase van Oosteinde, waar gekozen is voor woningen in jaren dertig stijl. Hier wordt het eerste rijtje gezinswoningen gebouwd en een twee-onder-eenkapper.

Oosteinde is geen onpersoonlijke anonieme ‘grote’ wijk. Het is eerder kleinschalig en gezellig. Een nieuwbouwwijk naar de schaal van Heinenoord. De architectuur van de jaren dertig is aansprekend, met woningen die door het gebruik van baksteen en dakpannen herkenbaar aandoen. Eengezinswoningen, sommige direct gelegen aan het water, halfvrijstaande en vrijstaande woningen maken het beeld van de wijk gevarieerd.

www.woneninoosteinde.nl