Nieuw Rijsenburgh

Projectinformatie

Project Nieuw Rijsenburgh
Locatie Sommelsdijk
Opdrachtgever Bouwfonds in opdracht van Curamare
Architect RDH Architecten Stedenbouwkundigen BV
Looptijd december 2010 - januari 2014

Nieuw Rijsenburgh is de naam van het nieuwe zorgcomplex dat CuraMare in Sommelsdijk in fasen ontwikkeld. ERA Contour heeft de volledige bouw voor haar rekening genomen.

Het woonzorgcomplex, voorheen De Samaritaan, bestaat uit een viertal gebouwen, variërend van twee, drie tot vier bouwlagen. De vier gebouwen zijn onderling verbonden met een loopbrug. Deze locatie voorziet in diverse diensten, zoals verpleeghuiszorg, poliklinische ouderenzorg, paramedisch centrum en poliklinische revalidatie.

Nieuw Rijsenburgh voorziet in 13 groepswoningen voor mensen met dementie of psychiatrische problematiek, 146 appartementen voor mensen die lichtere zorg nodig hebben of een lichamelijke beperking hebben en 24 zorghotelkamers voor revalidatie en andere vormen van tijdelijk verblijf.

Het totale complex beslaat ca. 22.700 m² bruto vloeroppervlak. De bouw is in december 2010 gestart. De eerste opleveringen vonden plaats in december 2011. Op 22 januari 2014 is de nieuwbouw van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh opgeleverd. Na een bouwperiode van iets meer dan drie jaar overhandigde Bouwfonds Ontwikkeling B.V. officieel de sleutels aan CuraMare.
 

Website Nieuw Rijsenburgh