Mussen & Merels

Projectinformatie

Project Mussen & Merels
Locatie Utrecht
Opdrachtgever ERA Contour, Mitros, Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Architect Mulleners Architecten - Concepten B.V.
Looptijd 2015 - 2017

In december 2015 startte ERA Contour met de bouw van nieuwbouwproject ‘Mussen & Merels’ aan het Queeckhovenplein in Utrecht. Hier wordt de komende tijd een compleet nieuwe buurt gerealiseerd met 117 nieuwbouw eengezinswoningen. Dit is mogelijk door de integrale samenwerking met woningcorporatie Mitros, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en gemeente Utrecht. Mussen & Merels speelt daarmee in op de grote vraag naar betaalbare eengezinswoningen in Utrecht, zowel huur als koop.

Nieuwe buurt
De nieuwe buurt sluit straks aan bij haar omgeving, maar zorgt ook voor een nieuwe impuls in de wijk. Onder andere doordat de betrokken partijen de handen in één hebben geslagen, waardoor het gehele gebied aangepakt wordt. Zo krijgt de buurt 117 eengezinswoningen, nieuwe straten, een autovrije hart, plek voor diverse speeltoestellen en wordt er een nieuw park aangelegd. Nieuwe bewoners en omwonenden mogen meedenken over hoe die buitenruimte wordt ingericht.

Opleveringen
Inmiddels zijn de eerste huurwoningen van Mitros opgeleverd. De overige huizen worden in het najaar van 2016 opgevelerd. De ambitie is om nog voor de kerst van dat jaar alle huizen opgeleverd te hebben.