Moving Up De Pijp, Amsterdam

Moving Up is gebouwd op een zeer strategisch punt in de binnenstad van Amsterdam, bovenop de twee entrees van het splinternieuwe metrostation De Pijp van de Noord-Zuidlijn. Door de aanleg van de Noord-Zuidlijn moesten een aantal 19e eeuwse panden plaats maken voor hypermoderne metrostations met daarboven royale, 21ste eeuwse appartementen.

Architectuur
De architectuur van Benthem Crouwel – het bureau dat óók tekende voor het nieuwe Centraal Station in Rotterdam – borduurt in design voort op de thematiek van de 19e eeuwse, ‘Pijpsiaanse’ bouw, maar geeft daar wel een nieuwe, monumentale interpretatie aan. Met een gloednieuw metrostation en gezellige winkels beneden, lijkt het woongebouw Moving Up op een soort uitvergrote, nieuwe versie van de oude panden ernaast. Het ritme in de raampartijen is hetzelfde – alleen dan grootser. Er zijn vergelijkbare, mooie details in het metselwerk te vinden – alleen dan à la nu. De bakstenen kap maakt dat het gebouw zich imposant ‘op de voorgrond’ stelt, als het ware de borst naar voren steekt: hier is het. Moving Up. Markant hoekpand. Metrostation en meeting point. Nieuw ijkpunt voor de stad. Een toplocatie voor mensen die niets willen missen.

Moving up
Moving up is een buitenkans voor wie in de dynamiek van de stad wil wonen, maar niets wil inleveren op het gebied van wooncomfort, luxe en bereikbaarheid. Deze appartementen voldoen aan de modernste eisen op het gebied van duurzaamheid, geluidsisolatie en veiligheid. Maar dat niet alleen: de afwerking is ook nog eens van een bijzonder hoog niveau. De verfijnde architectuur met de prachtige entrees sluit naadloos aan op de historische omgeving.

Designappartementen
Op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en Albert Cuypstraat zijn13 appartementen en een winkelruimte gerealiseerd die voor verhuur bestemd zijn. Op de andere hoek van de Ferdinand Bolstraat en Ceintuurbaan zijn 7 koopappartementen. Deze appartementen bestaan uit 3 luxe appartementen van circa 66 m2, 3 ruime appartementen van circa 102 m2 en 1 exclusief penthouse van circa 137 m2.

Stuur project door