Mi Oso

Projectinformatie

Project Mi Oso
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever ERA Contour en Eigen Haard
Architect Geurst & Schulze

Bijna 10 jaar na oplevering van de laatste woning in de vernieuwde F-buurt is ERA Contour weer terug in de Bijlmer. Als sluitstuk van de vernieuwing van Zuidoost is Kortvoort aan de beurt. Op deze groene plek realiseert ERA Contour een droombuurt voor Zuidoost "Mi Oso" oftewel: mijn huis, mijn droomhuis.  

Mi Oso wordt een woonbuurt met een relaxte en warme uitstraling. Het bestaat straks uit 42 koopwoningen en 84 huurappartementen rondom een groene beschutte binnentuin waar de bewoners heerlijk kunnen ontspannen. Kenmerkend voor de woningen in Mi Oso zijn de frisse witte gevels, de rode daken en de fraaie groene luiken voor de ramen om de zon binnen te laten of juist buiten te houden. Alle woningen bestaan uit drie verdiepingen en hebben een woonoppervlakte van circa 114 m². De romantische veranda aan de voorzijde maakt de woning nog eens extra bijzonder. Of het nu sneeuwt, regent of zonnig is, met de veranda komt het buitenleven een stuk dichterbij.

Alle woningen zijn verkocht en de bouw is gestart. Naar verwachting worden de eerste woningen in het voorjaar van 2020 opgeleverd.