Little C, Rotterdam

Kosmopolitisch, rauw en ‘aaibaar’ tegelijkertijd: New York City, midden in Rotterdam. Op minder dan een hectare combineert Little C kleinschaligheid met hoge woningdichtheid. Hier worden 300 koop- en huurwoningen, het Familiehuis Daniel den Hoed en 10.000 m2 aan werkplekken, ateliers en kleinschalige horeca gerealiseerd. Een nieuw gemengd stedelijk gebied met karakter, waar altijd wat te doen is.

Steden sterker maken

Een kosmopolitisch dorp, midden in de stad

Eens een ‘niemandsland’ en voormalige tippelzone achter de ’s-Gravendijkwal. Op de locatie aan de Coolhaven, naast de Hogeschool Rotterdam en bij het Erasmus MC, staan nu vijftien appartementenblokjes afgewisseld door pleintjes en veel groen op minder dan een hectare. Dat geeft het buurtje een warm en intiem karakter dat ook gezinnen trekt. De gebouwen hebben een stoer uiterlijk, met veel baksteen, hoge plafondhoogtes, stalen trappen en verrassende loopbruggen die gebouwen met elkaar verbinden.

Mede mogelijk gemaakt door meer dan 200 meedenkende geïnteresseerden

De consument als co-producent

Mede mogelijk gemaakt door meer dan 200 meedenkende geïnteresseerden

Bij het ontwerpen van Little C is geluisterd naar woonconsumenten, hoe zij op deze plek in Rotterdam (binnen)stedelijk willen wonen. Onder meer door een uitgebreide online-enquête en het organiseren van co-creatiesessies, de druk bezochte Little C Makers avonden. Daar deelden 200 mensen hun ideeën en wensen, die verwekt zijn in de plattegronden. De input zorgde er ook voor dat er meer kleinere appartementen in Little C gekomen zijn.

360 graden duurzaam

Bijzonder veel groen en slimme wateropvang

Elk van de drie groene pleinen heeft een grote boom, die met zijn wortels in de parkeerlaag geplant staat en door het leefdek heen komt. Alle pleinen zijn verder voorzien van een waterretentiesysteem, dat zowel voor waterberging als bewatering van het groen zorgt. Het groene karakter van Little C wordt doorgezet op het dak: elk cluster van gebouwen in het binnengebied heeft een daktuin voor de bewoners, voor het betere ‘rooftop living’. En ‘last but not least’: tussen de woningen en het water van de Coolhaven komt het nieuwe Tuschinski Park.

“Overal is ruimte voor kleurrijke beplanting en zo wandel je door een afwisselend gebied dat nergens verveelt en overal een haast ‘aaibare sfeer’ ademt”

Landschapsarchitect van Little C

Veel waardering van de eerste enthousiaste bewoners 

In het najaar van 2020 zijn we begonnen met de oplevering van de eerste koopappartementen, de laatste appartementen zijn eind 2021 opgeleverd. 

Vanaf begin 2021 zijn ook de eerste huurders begonnen met verhuizen naar dit nieuwe stukje Rotterdam-centrum. 

In ieder project vragen we klanten hoe ze iedere fase van het proces ervaren. Verbeterpunten pakken we op. En als die er niet zijn, zijn we ontzettend blij met complimenten, zoals van een van de eerste Little C bewoners: 

“Waardering: 10. Sterk: Zorgvuldig, hoge kwaliteit, stipt, klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel, goede en leuke communicatie. Aardige medewerkers (de Wooncoach is klasse). Kortom: jullie hebben ons een mooie ervaring bezorgd bij de koop van ons huis.  
Verbeterpunten: Ik zou het 1,2,3 niet weten.” 

Video's

Interview met de architect en landschapsarchitect

Impressie van de ontwerper van de hekwerken

Teaser video

Vlogs

Stuur project door