Lissabonweg, Bernweg, Brusselweg & Bonnweg, Vlaardingen

In de Vlaardingse wijk Holy is ERA Contour in nauwe samenwerking met Waterweg Wonen langdurig aan de slag met de renovatie van een aantal grote flats. Eerst in bouwteam, maar tegenwoordig in co-creatie. Daarmee kan het sneller, beter, goedkoper en wordt het bovendien leuker om samen te werken!

Bernweg
In mei 2009 is ERA Contour gestart met het groot onderhoud aan 91 woningen aan de Bernweg. Deze flat, die tussen de 35 en 40 jaar oud is, wordt grondig opgeknapt aan zowel binnen- als buitenzijde.

Brusselweg
Voor de flat aan de Brusselweg was het aantal werkzaamheden beperkter. In 2004 had ERA Contour reeds de badkamers, keukens en toiletten vernieuwd. Hierdoor hoefden nu alleen nog de aanpassingen aan de buitenzijde te worden uitgevoerd.

Lissabonweg
Na de renovatie van de flats aan de Bernweg en Brusselweg is ERA Contour verder gegaan met de renovatie van 275 woningen aan de Lissabonweg. Dit keer in co-creatie met Waterweg Wonen.
Tijdens de renovatiewerkzaamheden aan de Lissabonweg is veel aandacht besteed aan de communicatie met bewoners. Zo konden de werkzaamheden gevolgd worden via een speciale website.

Bonnweg
‘Ik kan met volle overtuiging melden dat ik zeer maar dan ook zeer tevreden ben. En weer voor vele jaren met plezier in mijn woning kan genieten’ Na een uitvoeringsperiode van een ongeveer zes maanden is op 26 april 2013 de laatste woning opgeleverd van de in totaal 91 woningen aan de Bonnweg. Door de ervaringen van de Bernweg en de Lissabonweg is het uitvoeringsproces zeer goed verlopen. Ook Waterweg Wonen en de bewoners zijn tevreden, zo blijkt uit een evaluatie onder de bewoners: ‘Wij zijn erg tevreden met het resultaat van de renovatie van onze woning, en zijn er gelukkig mee’.

Stuur project door