Lieven De Key, Utrecht

Op de locatie aan de Lieven de Keylaan in Utrecht heeft ERA Contour een multifunctioneel gebouw met huurappartementen gerealiseerd. In het gebouw zijn huurappartementen, zorgwoningen, een kinderdagverblijf en een wijkcentrum gevestigd. Lieven de Key maakt onderdeel uit van Springerpark, één van de nieuwbouwprojecten uit het Wijkontwikkelingsplan Zuilen. In samenwerking met de gemeente Utrecht worden in totaal 180 woningen gerealiseerd.

Ontwikkelcombinatie Zuilen VOF
De ontwikkeling ligt in handen van Ontwikkelcombinatie Zuilen VOF, een samenwerking van AM, ERA Contour en Synchroon. Opdrachtgevers voor de drie deelprojecten zijn Mitros (Lieven de Key) en Ontwikkelcombinatie Zuilen VOF (Parklocatie en Vechtlocatie). Bouwcombinatie Zuilen VOF (samenwerking met BAM en ERA Contour) verzorgt de bouw.

Transformatie
Het betreft een grootschalige transformatie met drie nieuwbouwplannen. Het Springerpark is de enige plek in Zuilen waar de oever van de Vecht en het Amsterdam Rijnkanaal visueel zijn verbonden. Het ontwerp van de gebouwen is dan ook op deze open ruimte geïnspireerd. Zij zullen de plek van drie verouderde panden innemen en straks als een ruimtelijke eenheid midden in het park gaan staan.

Stuur project door