Koppel II, Amersfoort

Project De Koppel omvat drie galerijflats met in totaal 166 woningen, die zijn gebouwd in 1963. Een paar jaar geleden oogden de flats oud en liet het wooncomfort te wensen over. Bewoners klaagden over vocht, tocht en schimmel. Ze waren ontevreden en zorgden daardoor ook minder goed voor hun woning en hun woonomgeving. Sommigen vonden de flats zelfs rijp voor de sloop. Daar dacht de Alliantie anders over. De corporatie zag mogelijkheden om de flats ingrijpend te verbeteren en het woonplezier in de wijk terug te brengen.

In opdracht van de Alliantie zijn drie galerijflats met in totaal 166 woningen ingrijpend gerenoveerd in bewoonde staat. Het doel van het project was om het energieverbruik terug te dringen (van energielabel E/F naar B) en de architectonische uitstraling passend te maken in een veranderende omgeving. De bewoner moest weer trots zijn om te wonen in het verbeterde gebouw en een duidelijke comfortverbetering ervaren.

Het groot onderhoud omvatte onder meer nieuw tegelwerk en sanitair in de toiletten, mechanische ventilatie, dubbel glas, het na-isoleren van spouwmuren, betonreparatie en schilderwerk van diverse onderdelen. Voor- en balkondeuren, standleiding, dakbedekking en galerijhekwerken zijn vernieuwd. Tegen de bestaande gevels zijn nieuwe elementen geplaatst die het gebouw een andere uitstraling hebben gegeven.

Het werk is uitgevoerd als een bouwteamplus werk, waarbij ERA Contour een aantal co-creatieprincipes heeft toegepast om het proces te optimaliseren. Het lagere energieverbruik, de verbeterde onderhoudstoestand en de moderne uitstraling van de gebouwen hebben gezorgd voor een toename van de waarde van het vastgoed. Al met al een geslaagd project voor alle betrokkenen, waarmee de buurt weer een hele nieuwe en frisse uitstraling heeft gekregen!

Stuur project door