Kopblok Houthaven

Projectinformatie

Project Kopblok Houthaven
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Synchroon
Architect Geurst & Schulze
Adviseur Cauberg Huygen, Huygen en Van Rossum
Looptijd februari 2016 - medio 2017

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, vierde samen met zusterbedrijf ERA Contour donderdag 18 februari 2016 op feestelijke wijze de start bouw van Het Kopblok Houthaven in Amsterdam. Het is ook de start van het eerste project van Synchroon in de Houthaven dat binnenkort een vervolg krijgt met het Parkblok en meerdere projecten in het Entreegebied.     

Gerolf Bouwmeester, Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West, trotseerde kou en regen en heeft met behulp van o.a. Hans Bootsma, adjunct-directeur Synchroon, Job van Zomeren, directeur ERA Contour en Co Stor, projectdirecteur Houthaven, op oudhollandse wijze de eerste heipaal geslagen. Daarna was er voor de toekomstige bewoners van Het Kopblok en projectrelaties, gelegenheid een hapje en drankje met elkaar te nuttigen in restaurant Pont13.

Over Het Kopblok
Na een lange industriële bedrijvigheid, ondergaat het De Amsterdamse Houthaven de komende tijd een ingrijpende metamorfose. Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, onstaat nu langzamerhand een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water. De Houthaven ligt in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Het gebied transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Het Kopblok ligt direct aan het IJ en sluit aan op Blok ), waarvan een groot deel al is gerealiseerd en de laatste blokken naar verwachting dit jaar worden opgeleverd.

Synchroon ontwikkelde voor Het Kopblok vier gebouwen die in drie fasen worden uitgewerkt. De vier gebouwen Bruggebouw, Pleingebouw, Hofgebouw en Kopgebouw bestaan uit verschillende woningentypen, zoals appartementen met twee tot zes kamers, penthouses, lofts en kadewoningen.

In juni 2015 is de verkoop van de eerste fase van Het Kopblok gestart en direct waren alle woningen onder optie en spoedig daarna verkocht. Fase 2 is november 2015 in verkoop gegaan en inmiddels ook grotendeels verkocht. De laatste fase zal dit voorjaar in verkoop gaan.

ERA Contour is verantwoordelijk voor de  bouw van het Kopblok.

Kijk voor meer informatie over Het Kopblok Houthaven op www.kopblokhouthaven.nl.