Kloosterbuuren

Projectinformatie

Project Kloosterbuuren
Locatie Den Haag
Opdrachtgever ERA Contour, Syntrus Achmea Vastgoed
Architect Biq stadsontwerpen

In totaal komen er in Kloosterbuuren 118 nieuwe woningen die in fases worden gebouwd rondom het oude klooster. De woningen zijn verdeeld over vijf bouwblokken waarvan telkens één blok in de verkoop gaat. Als dat blok af is, start de voorbereiding voor het volgende blok.

Oude klooster nieuw middelpunt
Het oude klooster vormt het middelpunt van de nieuwe wijk. De straten tussen het klooster en de nieuwbouw zijn beperkt toegankelijk voor auto’s. Hierdoor is er ruimte voor gezellige pleintjes en plekken om elkaar te ontmoeten. De bestaande historische gebouwen, zijn als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van de buurt. De gebouwen zijn typisch voor de architectuurstijl de Bossche School, die zich kenmerkt door een degelijke, authentieke uitstraling en subtiele metselwerkversieringen.

De eerste 57 eengezinswoningen zijn allemaal opgeleverd. ERA Contour realiseerde de eerste fase van het project in samenwerking met Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Een succesformule zo blijkt. Al eerder realiseerden deze partijen De Morgenzon en De Oriënt in de wijk Transvaal waarbij laatstgenoemde de NEPROM – prijs voor locatieontwikkeling 2013 ontving. In het najaar van 2015 is de bouw gestart van fase 2 van in totaal 51 eengezinswoningen.

www.kloosterbuuren.nl

Bouw Kloosterbuuren in beeld gebracht - Aflevering 1

Bouw Kloosterbuuren in beeld gebracht - Aflevering 2