Kerckebosch

Projectinformatie

Project Kerckebosch
Locatie Zeist
Opdrachtgever Seyster Veste
Architect Visser en Bouwman bv, Molenaar & van Winden architecten, BDG Architecten, Vera Yanovshtchinsky architecten
Looptijd jul 2013 - apr 2015

“Een wens die in vervulling gaat”, zo noemt de ontwikkelingsmaatschappij WOM de start van de bouw van 153 huurwoningen in de wijk Kerckebosch in Zeist. De voorbereiding van de vernieuwingsplannen begon enkele jaren geleden. Dat nu de bouw van gaat beginnen is een belangrijke mijlpaal in dit bijzondere project op een schitterende locatie.

ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de huurwoningen. Er is gestart met de bouw van 27 eengezinswoningen in deelgebied De Boswachterij. Eind 2013 is de bouw van de appartementengebouwen in deelgebied De Hout gestart en begin 2014 start het werk aan het appartementengebouw in deelgebied Stuifduinen. Eerste kwartaal 2015 zouden alle 153 huurwoningen gereed moeten zijn. In de woningen komen huurders van Seyster Veste te wonen die nu nog verderop wonen in de galerijflat die wordt gesloopt.

Wijkvernieuwing
Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de wijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 45 prachtige vrije kavels. Inmiddels is ERA Contour ook partner geworden in deze vernieuwing. Wij bouwen niet alleen de huurwoningen in opdracht van Seyster Veste, maar zijn momenteel ook druk bezig met een eigen ontwikkeling bestaande uit koopwoningen (Dudok Zeist).

www.kerckeboschzeist.nl