Innovation Dock

Projectinformatie

Project Innovation Dock
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam
Adviseur Groosman Partners

Middenin de Rotterdamse haven is de RDM campus gerealiseerd. Het middelpunt van RDM Campus is de voormalige machinehal Innovation Dock, een monumentale industriële hal met een oppervlakte van ca. 23.000m². Beheer & Onderhoud Rotterdam heeft hiervoor een hangende kantoorunit gerealiseerd. Dit hangende kantoor bestaat uit een staalconstructie en een houten draagconstructievloer.

Het Innovation Dock bestaat uit twee delen: een scholendeel, waar Albeda College en Hogeschool Rotterdam hun lokalen en werkruimtes hebben, en een bedrijvendeel. De transformatie van het industriële erfgoed naar een nieuwe functionaliteit heeft bij de RDM-campus geleid tot een samenspel van oud en nieuw. En dit heeft geleid tot deze bijzondere oplossing voor deze bedrijfshuisvesting.

Er is ruim 11.500m² beschikbaar voor kleinschalige en innovatieve technische bedrijven die actief zijn op de markten bouw, mobiliteit, productontwerp, maritiem en maintenance. Om de machinehal te maken tot Innovation Dock is deze geheel verbouwd; in het scholendeel werden zo onder meer een verdieping en grote kassen aangebracht. Met 138 kilometer aan leidingen heeft het Innovation Dock de grootste vloerverwarming van Europa.

Neem hier een virtuele tour door het Innovation Dock
www.rdmcampus.nl