HOF VAN BILTHOVEN

Projectinformatie

Project Hof van Bilthoven
Locatie Bilthoven
Opdrachtgever ERA Contour en Woonstichting SSW
Architect Bureau070
Looptijd 2018-2020

In het Hof van Bilthoven ontwikkelt en realiseert TBI-onderneming ERA Contour 105 nieuwbouwwoningen in de populaire jaren dertig stijl, waarvan 72 koopwoningen en 33 huurwoningen voor Woonstichting SSW.

Stijlvol wonen in het groen
Klassieke puntdaken met overhangende goten, geelgekleurde bakstenen, smalle verticale ramen en mooie luifels boven de voordeur. Deze Dudokachtige stijl is wat Hof van Bilthoven typeert. Samen met het feit dat het zich bevindt in een rustige groene omgeving waar kinderen fijn kunnen spelen. De toekomstige bewoners kunnen genieten van een voor- en achtertuin en een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. In totaal worden in het nieuwbouwproject negen verschillende woningtypes gebouwd. Wethouder Dolf Smolenaers is enthousiast over de komst van het nieuwbouwproject in Bilthoven: “Na jaren van voorbereiding is het zover en krijgen we er 105 prachtige woningen bij in onze gemeente. Een zeer belangrijke ontwikkeling in deze gespannen huizenmarkt. Bilthoven is straks een mooie nieuwe woonbuurt rijker.”

Duurzaamheid
“We vinden het fantastisch om op deze plek in Bilthoven een nieuwe, rustige en kindvriendelijke buurt te creëren. Het wordt een fijne plek om te wonen. Bovendien zijn alle woningen duurzaam uitgerust doordat ze gasloos zijn en beschikken over een bodemwarmtepomp. Die zorgt voor verkoeling in de zomer en verwarming in de winter. Ook krijgt elke woning 3 of 4 zonnepanelen op het dak. Zo ben je als bewoner duurzaam bezig”, zegt Emile Driesen, projectontwikkelaar van Hof van Bilthoven.

Planning
De bouw is in volle gang en naar verwachting worden de eerste woningen in de zomer van 2020 opgeleverd.