Hof Berestein

Projectinformatie

Project Hof Berestein
Locatie Den Haag
Opdrachtgever Staedion en ERA Contour
Architect Groosman Partners
Looptijd sep 2008 - dec 2009

Hof Berestein is gerealiseerd in het levendige Den Haag Zuidwest in de wijk Bouwlust. Binnen de bestaande groene omgeving op het voormalig terrein van het Thomas Moore-college tussen de Beresteinlaan, Zuiderzijde, Groenezijde en de Verlengde Parkzijde in, staan 94 woningen waarvan 54 huurappartementen en 40 koopwoningen.

De eengezinswoningen bestaan uit twee hoofdtypen: de Singelwoning en de Hofwoning. De Singelwoning is een 4-laagse splitlevelwoning met eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. De Hofwoning een 3-laagse woning met een eigen privéparkeerplaats voor de deur.

De woningen in Hof Berestein zijn in samenspraak met de toekomstige bewoners ontwikkeld. Middels een klantenpanel zijn de plattegronden aan de beoogde doelgroep voorgelegd en aan de hand van de informatie en input nader uitgewerkt. Een direct resultaat hiervan zijn de twee thema’s binnen de Hofwoning: riant en efficiënt wonen.

De 54 huurappartementen vormen qua architectuur en toegang één geheel met de eengezinswoningen en worden door Staedion verhuurd.