Het Straatje!

Projectinformatie

Project Het Straatje!
Locatie Delft
Opdrachtgever ERA Contour & Heijmans
Architect De Zwarte Hond, Zecc, Groosman Partners

Minister Stef Blok slaat eerste paal van Het Straatje! in Delft

In de Coendersbuurt in Nieuw Delft (Spoorzone) bepalen de toekomstige bewoners hoe deze nieuwe wijk eruit komt te zien. Het Ontwikkelbedrijf Spoorzone Delft (OBS) heeft ervoor gekozen om in deze buurt de grond apart van het huis te verkopen zodat mensen de mogelijkheid hebben om zelf hun woning daar te ontwikkelen en te bouwen. Voor mensen die “wel de lusten willen maar niet de lasten” hebben ERA Contour & Heijmans “Het Straatje!” ontwikkeld.

Het Straatje! is een uitgebreide collectie van bouwelementen, gevels, plattegronden en accessoires waarmee toekomstige bewoners hun droomhuis kunnen samenstellen. Over alle onderdelen is goed nagedacht. Zo zijn de gevels afgestemd op het stadse en gezellige karakter dat de Coendersbuurt moet krijgen. De verschillende basisplattegronden zijn het resultaat van eerder opgedane kennis en ervaring over hoe mensen graag willen wonen. En in Het Straatje! zijn veel opties en accessoires te kiezen waarmee de woning volledig op individuele woonsmaak gebracht kan worden.

Van casco tot volledig ingedeeld
Het Straatje! biedt dus veel keuzemogelijkheden in hoe de woning er uiteindelijk uit komt te zien. Daarnaast bepalen bewoners zelf hoeveel zij zelf willen doen en hoeveel projectmatig gerealiseerd moet worden door ERA Contour & Heijmans. Zo is het ook mogelijk om alleen een casco te kiezen en deze zelf af te bouwen. De projectmatige woningen worden gebouwd in minimaal vijf aaneengesloten woningen om een zo efficiënt mogelijk bouwproces te kunnen doorlopen. Resultaat: een prachtige op maat – en betaalbare – woning voor de eindgebruiker.

Het Straatje! is een moderne weerspiegeling van de prachtige historische Delftse binnenstad. We hebben ons dan ook laten inspireren door het beroemde straatje van de Delftse Meester Johannes Vermeer en een vertaling gemaakt naar anno nu. Het resultaat mag er wezen: In Het Straatje! is het intiem wonen met een echt stedelijke sfeer, maar dan wel heel comfortabel, modern en duurzaam. En natuurlijk met veel afwisseling in het gevelbeeld. Want ook in de 16e eeuw bepaalde de eigenaar zelf hoe het huis eruit kwam te zien. En dat is vandaag de dag niet anders!

www.hetstraatje.nl