Barendrecht is straks een nieuwe buurt rijker: Fruitpacking District. Deze nieuwe leefomgeving biedt ruimte aan circa 2.600 nieuwe woningen. 

Fruitpacking District ligt midden in de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port, het logistieke handelscentrum van groente en fruit, en pal naast station Barendrecht. Het gehele gebied is een ontwikkeling van Emborion Vastgoed die ook eigenaar is van Fruitpacking District. TBI-onderneming ERA Contour is mede-ontwikkelaar van de eerste fase van het project waarin 550 woningen komen en zal deze ook bouwen. Ook komen er diverse voorzieningen én een succesvol bedrijfsleven. ​​​Inbo, JVST en Juurlink+Geluk zijn verantwoordelijk voor het architectuurontwerp. 

Fruitpacking District wordt een stadje op zich. De dagelijkse voorzieningen zijn op loopafstand, net als de vele groene recreatiegebieden in de buurt. De auto parkeer je in de parkeerhubs en door de perfecte ligging naast het station ben je binnen 10 minuten in hartje Rotterdam of Dordrecht. Een bijzondere plek waar wonen, werken, leren en recreëren samenkomen.

Stuur project door