ERA-flat Schermerhoek, Capelle a/d IJssel

Het grootschalige verbeter- en verduurzamingstraject van de 504 woningen in de Schermerhoek is onderdeel van een omvangrijk verbetertraject van de wijk, waarin onder andere veiligheid en sociale cohesie een belangrijke rol spelen.

In totaal worden er 504 woningen ingrijpend verbeterd en verduurzaamd. Zo worden zij onder andere klaargemaakt om aardgasvrij te worden. Een aantal woningen krijgt een nieuwe keuken, badkamer en toilet en dat betekent dat bewoners tijdelijk hun huis moeten verlaten. Om te voorkomen dat wij gedurende het grootschalige verbeter- en verduurzamingstraject woningen uit de woningvoorraad als logeerwoningen moet inzetten, kunnen bewoners gebruik maken van de tijdelijke woonunits.

Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder: "Met de inzet van deze tijdelijke, volledig toegeruste woonunits ontzorgen wij bewoners in een periode die veel overlast meebrengt. Door de locatie van de units blijven zij dicht bij huis. Deze oplossing zorgt er bovendien voor dat wij geen woningen hoeven te onttrekken aan onze woningvoorraad. Een groot voordeel in deze bijzonder krappe woningmarkt."

Wethouder Sjoerd Geissler: "Dat deze bewoners straks aardgasvrij kunnen wonen in een duurzame en verbeterde woning is natuurlijk heel fijn, maar tijdelijk je huis moeten verlaten is niet niks. Ik heb een kijkje mogen nemen in deze eerste Capelse woonunits. Ze zijn van alle gemakken voorzien en zorgen ervoor dat bewoners van de Schermerhoek niet ver van huis hoeven tijdens de verbouwing. We houden samen aandacht voor een schone, hele en veilige omgeving. Begin 2023 kunnen bewoners ook meedenken over hoe de gemeente de buitenruimte tijdelijk kan inrichten zodat iedereen zich zo veel mogelijk thuis voelt. En we zijn druk bezig de buitenruimte blijvend te vergroenen en te verbeteren."

Lees meer over dit project

Stuur project door