Eén blok stad Marnixkade

Projectinformatie

Project Eén Blok Stad Marnixkade
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Ymere
Architect Archivolt Architecten
Looptijd okt 2011 - mrt 2012

Naast de samenwerking met Woonstad in Rotterdam heeft ERA Contour samen met woningcorporatie Ymere het succesvolle Eén blok stad concept toegepast in Amsterdam. Aan de Marnixkade zijn 6 authentieke panden met in totaal 17 woningen casco gerenoveerd. Ze ondergingen een grondige casco-renovatie waarbij fundering, gevels en dak zijn vernieuwd. Daarna konden de bewoners hun woning naar eigen inzicht en budget afbouwen.

Veel woningbouwcorporaties hebben te maken met een grote woningvoorraad die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. De mogelijkheden voor grote herstructureringsprojecten zijn op het moment beperkt. Toch willen corporaties bepaalde stadswijken een impuls geven en het woningaanbod verbreden. Met het concept Eén blok stad biedt ERA Contour de oplossing.

ERA Contour verzorgt de renovatie en zet de woningen in de markt met een op de doelgroep gerichte marketingaanpak. Daarbij behouden we de bijzondere identiteit van de plek en binden we de juiste doelgroepen duurzaam aan de stad. Het resultaat: toekomstwaarde voor een bereikbare prijs. Met de aanpak van de panden aan de Marnixkade zijn deze woningen beter bereikbaar voor Amsterdammers die nu huren en een eigen huis willen kopen.

www.eenblokstad.nl/marnixkade
www.eenblokstad.nl