De Vloot, Maassluis

Te midden van bestaande woongebouwen in de woonservicezone in Maassluis is het multifunctionele Servicecentrum De Vloot gerealiseerd. Op 31 oktober is De Vloot officieel geopend.

In het ontwerp staan ontmoeten, service en zorg centraal. Het complex bestaat uit 96 zorg- en huurappartementen verdeeld over 4 tot 6 woonlagen. Daarnaast bevinden zich diverse maatschappelijke- en onderwijsorganisaties in het gebouw, waaronder het Albeda College, Careyn, Stichting Kinderopvang Maassluis, VraagRaak, Gemiva-SVG Groep, Centrum voor Paramedische Hulp en Alternatieve Geneeswijzen, Seniorenwelzijn, Stichting Onder Een Dak, de gemeente Maassluis en Maasdelta Groep. Bijzonder is dat de maatschappelijke organisaties gaan samenwerken. Niet volgens het concept van een bedrijfsverzamelgebouw, waar ieder vanuit zijn eigen ‘winkeltje’ de klant bedient, maar écht samen.

Servicecentrum De Vloot vormt het middelpunt van Woonservicezone De Vloot/De Drie Componisten. Dit is een wijk die zo ingericht is dat iedereen er onbezorgd kan wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik. Ook renoveert ERA Contour de bestaande tweelaagse vleugel aan de Westlandseweg, deze is omgebouwd tot 24 wooneenheden voor Careyn.

Bijzonder aan de realisatie van De Vloot is dat het bouwproces op basis van LEAN-principes is ingericht. Dit betekent dat het project een optimale afstemming kent tussen alle betrokken partijen, waardoor onder meer een verkorte bouwtijd is gerealiseerd.

Stuur project door