De Vier Geuzen, Maassluis

Bij het renovatieproject ‘De Vier Geuzen’, in opdracht van Maasdelta in Maassluis, zijn vier flatgebouwen – voorheen bekend als Jacques Boezeman – zowel van binnen als van buiten in een nieuw jasje gestoken en volledig toegerust op starters.

Elk flatgebouw telt vier bouwlagen. Tijdens de renovatie werden de binnen- en buitengevels en dakbedekking volledig gesloopt waardoor alleen het skelet bleef staan. De nieuwe buitengevels bestaan deels uit twee kleuren metselwerk en deels uit plaatmateriaal. De woningen hebben nieuwe balkonhekken en kunststof gevelkozijnen met draaikiepramen gekregen. Aan de westzijde zijn de uitspringende erkerkozijnen een mooie blikvanger in de gevel.

Als onderdeel van dit project zijn acht bestaande maisonette woningen gesplitst in 16 appartementen. In totaal tellen de vier flats nu 55 koopwoningen en 57 huurwoningen. De bewoners zijn vooraf verhuisd naar een andere locatie.

Tijdens de renovatie is een modelwoning ingericht waar potentiële kopers en huurders een goed beeldkregen van de beschikbare ruimte en alvast inspiratie konden opdoen voor de inrichting van hun toekomstige woning.

Stuur project door