De Verkenner

Projectinformatie

Project De Verkenner
Locatie Utrecht
Opdrachtgever Mitros
Architect Mei architects and planners

Mitros is volop bezig met de vernieuwing van Kanaleneiland. Op donderdag 30 oktober is een start gemaakt met de bouw van 71 huurappartementen (vrije sector) aan de Churchilllaan: De Verkenner. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de historie en omgeving van Kanaleneiland. In dit gebouw komen ook 9 woon-werkwoningen en 10-15 woningen voor jong volwassenen met autisme. ERA Contour verzorgt de bouw van dit complex dat is ontworpen door Mei Architects.

Bijzonder wonen
In het project De Verkenner is er ook ruimte gecreëerd voor mensen met een bijzondere woonvraag. Een aantal woningen op de begane grond is verhuurd aan jong volwassenen met autisme. Zij gaan hier wonen met professionele begeleiding van de Stichting Grasboom. Hier krijgen deze jongeren een kans om zelfstandig te wonen.

In het grootste gedeelte van de begane grond komen 9 woon-werkwoningen. Deze woningen hebben, net als de andere woningen in de plint, een volledig transparante gevel wat zorgt voor een prachtige lichtinval. Hier kan wonen en werken gecombineerd worden op een aantrekkelijke locatie, met veel voorzieningen in de buurt en goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Toplocatie
De Verkenner is een 50 meter hoog gebouw op een toplocatie in Utrecht, aan de rotonde bij het winkelcentrum Kanaleneiland, nabij het Park Transwijk. Het ligt op loopafstand van allerlei voorzieningen, restaurants en dichtbij het centrum van de stad Utrecht. Aan de binnenzijde van het gebouw komt een mooie binnentuin. Het gebouw krijgt een speciale gevel, een mooi samenspel van betonstructuur. Hierin zijn tegels verwerkt met daarop gedichtregels die speciaal voor Kanaleneiland zijn geschreven.


Beeldmateriaal
Artist impressions: Mei architects and planners & WAX
Fotografie: Mitros