De Nieuwe Wetenschappers

Projectinformatie

Project De Nieuwe Wetenschappers
Locatie Schiedam
Opdrachtgever Woonplus
Architect Bureau 070
Looptijd september 2015 - eind 2017

De Nieuwe Wetenschappers wordt gebouwd in de Wetenschappersbuurt van Schiedam-Oost tussen de Fahrenheitstraat, Doctor Zamenhofstraat, Hogenbanweg en Lorentzlaan. Het nieuwbouwproject dankt haar naam aan de straatnamen van de buurt, die vernoemd zijn naar bekende wetenschappers. In totaal worden hier 293 woningen van Woonplus gesloopt die plaats maken voor 148 nieuwe eengezinswoningen. Het gaat om een mix van sociale huurwoningen en koopwoningen. De herstructurering in de Wetenschappersbuurt biedt een unieke mogelijkheid om binnen enkele jaren de doorstroming binnen de woningmarkt van Schiedam-Oost te verbeteren.

In de Wetenschappersbuurt worden nieuwbouwwoningen uit de beterBASIShuis-collectie in twee vormtypen gerealiseerd. Allereerst wordt voor de nieuwe huurwoningen van Woonplus uitgegaan van een tweelaagse woning, die wordt uitgevoerd in twee varianten. Er komt een 3-kamer variant met een gebruikersoppervlak van circa 77m2. Daarnaast komt er een 4-kamer variant van circa 82m2. Voor de koopwoningen wordt uitgegaan van een tweelaagse woning met kap met een gebruikersoppervlak van circa 113m2.

De eerste fase start naar verwachting in het voorjaar van 2016 en omvat 6 koopwoningen en 29 huurwoningen. De eerste woningen worden in het najaar van 2017 opgeleverd.

“dromen, denken en doen”
Woonplus en ERA Contour hebben op 31 maart 2014 een workshop gegeven aan de leerlingen van de groepen 8 van Basisschool de Peperklip in Schiedam en op 9 april daaropvolgend voor de Kindergemeenteraad. Met de leus “dromen, denken en doen” werd geprobeerd zoveel mogelijk informatie op te halen bij deze jonge toekomstige bewoners ter ondersteuning van de gebiedsvisie.

Bianca Seekles over De Nieuwe Wetenschappersbuurt: www.cobouw.nl
Kijk voor meer informatie op: www.denieuwewetenschappers.nl