De Nieuwe Maria's

Projectinformatie

Project de nieuwe maria's
Locatie Den Haag
Opdrachtgever ERA Contour
Architect Fase 1: Hendriks Schulten Architecten / Fase 2: De Zwarte Hond
Looptijd Fase 1: najaar 2007 - april 2009 / Fase 2: juni 2014 - zomer 2015

In Mariahoeve, de groenste stadswijk van Den Haag, tussen de Hongarenburg en Finnenburg Mariahoeve, bevinden zich ‘de nieuwe maria’s’: 88 prachtige herenhuizen rondom vier bijzondere binnentuinen. Deze herenhuizen zijn ontworpen op basis van keukentafelgesprekken met de toekomstige bewoners. In deze gesprekken hebben wij goed geluisterd naar de wensen van de Haagse woonconsumenten. Wat voor woning zoeken zij? Willen ze liever een terras of een tuin? Het resultaat vindt u terug in het ontwerp en de indeling van de woningen.

De herenhuizen zijn ruim van opzet en hebben drie of vier verdiepingen. De huizen hebben chique details, zoals een royale entree met eigen trap naar de beletage van het huis en een extra hoge woonverdieping. Alle woningen zijn fraai gelegen aan een gezamenlijke groene binnentuin, die grenst aan de ruime privé-terrassen die elke woning heeft. De groene binnentuinen hebben elk een eigen thema, zo is er een watertuin, bloementuin en een boomgaard.

Het succes van de eerste nieuwe maria’s heeft een vervolg gekregen in 2014 met de bouw van nog 20 nieuwe maria’s; fraaie eengezinswoningen met diepe achtertuinen, direct gelegen naast het nieuwe buurtje. Met de nieuwe maria's is een nieuwe en gevarieerde mix van nieuwe bewoners aangetrokken die bijdraagt aan het vergroten van de levendigheid en sociale cohesie in de wijk. een nieuwe impuls geven aan de levendigheid en sociale cohesie in de wijk.