De Landtong - Kop van Zuid, Rotterdam-Zuid

Vanwege haar nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Kop van Zuid bouwt ERA Contour in 1992 in opdracht van de gemeente Rotterdam (OBR) voorlichtingscentra voor De Kop Van Zuid en twee andere wijken.

Om de Kop van Zuid goed op de kaart te krijgen, wilde de gemeente Rotterdam hoog inzetten. ERA Contour heeft in de beginfase van de gebiedsontwikkeling twee luxe appartementencomplexen - Statendam en Maasdam - en een blok stadswoningen voor haar rekening genomen. Deze zijn onderdeel van een groter stedelijk woonblok, dat in samenwerking met Bpf Bouwinvest is ontwikkeld. In de eerste fase zijn 94 appartementen opgeleverd in de Statendam. In de tweede fase volgden 102 appartementen in het gebouw Maasdam en 11 stadswoningen.

Om de herpositionering van de Kop van Zuid tot een woon- en werkcentrum met allure vorm te geven, is heel bewust gekozen voor hoogwaardige architectuur, een gevarieerd woonprogramma (compleet met tennisbanen in het binnengebied) en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Zo hebben de woningen een volwaardige buitenruimte. Daarnaast is veel werk gestoken in de promotie van het gebied, door een actieve marketing en een goede samenwerking met het informatiecentrum Kop van Zuid.

Stuur project door