LITTLE C

Projectinformatie

Project Little C
Locatie Rotterdam
Opdrachtgever TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren
Architect CULD (Complex Urban Landscape Design)
Looptijd 2016 - 2020

IMPRESSIEVIDEO LITTLE C

WOONBEURS ROTTERDAM 2017

Little C wordt dé nieuwe woon-en werkplek in hartje Rotterdam. Op de kop van de Coolhaven worden ruim 300 woningen en 10.000 m2 aan diverse (plint)faciliteiten en werkruimten gerealiseerd.

Aanbod & bijzondere ligging
In Little C komt een mix van appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. De rand van de levendige buurt loopt over in een groen stadspark aan de kade van Coolhaven. Ook de korte afstand van de binnenstad en andere Rotterdamse hotspots zoals Museumpark en de Witte de Withstraat maakt Little C tot een bijzondere plek.

Architectuur
Kenmerken voor de ontwikkeling zijn de verrassende combinatie tussen stedelijke verdichting en tegelijkertijd wonen en werken in de luwte. De architectuur krijgt een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan The Village en Pearl District in wereldsteden als New York en Portland.

Little C Makers avonden
Dat dit nieuwe stuk Rotterdam gewild is blijkt wel uit het feit dat circa 200 mensen hebben deelgenomen aan de Little C Makers avonden (co-creatiesessies) in het najaar van 2015. Tijdens de avonden vroegen wij aanwezigen om feedback zodat wij Little C dé plek kunnen maken waar zij graag willen wonen en/of werken.

Deze feedback is verzameld aan de hand van vragen in het inspiratieboek van Little C. Ook is een online enquête uitgestuurd, die inmiddels door ruim 120 geïnteresseerden is ingevuld.

Uitkomsten
De uitkomsten van de Little C Makers avonden en de online enquête worden gebruikt in de verdere ontwikkeling van Little C. 

Planning
De verkoop van Little Coolhaven start naar verwachting in oktober 2017 (gefaseerd), waarna volgens planning de bouw begin 2018 start.

Gebiedsvisie Hoboken
Little C ligt direct aan de Coolhaven, naast de Hogeschool Rotterdam en tegenover het Erasmus MC. Deze plek wordt ingericht naar de integrale gebiedsvisie Hoboken die kennis, wetenschap, kunst en cultuur samenbrengt en focust op prettige binnen- en buitenruimten, een sterke economie en prachtige parken.

Meer informatie: www.littlecoolhaven.nl