Churchillpark

Projectinformatie

Project ChurchillPark
Locatie Leiden
Opdrachtgever Amvest
Adviseur ERA Contour

Leiden krijgt er een nieuwe woonwijk bij. Eind mei 2015 is het feestelijke startschot gegeven voor de bouw van 56 eengezinswoningen in Churchillpark. Op de plek van de voormalige sportvelden tussen de Boshuizerkade en Churchilllaan in Leiden ontwikkelt Amvest een nieuwe woonwijk. De woningen worden gebouwd door ERA Contour volgens het concept lekkerEIGENhuis.

De 30 vrijesectorhuur- en 26 koopwoningen zijn de eerste fase van de gebiedsontwikkeling ChurchillPark. De verkoop is succesvol verlopen: binnen één maand na start verkoop is het startschot voor de bouw gegeven worden met ruim 70% verkochte woningen. De eengezinswoningen beschikken over circa 130 m2 woonoppervlak met vrij-op-naamprijzen tussen 280.000 en 325.000 euro. De huurwoningen, met een woonoppervlak van circa 120 m2 en huurprijs van circa 1.100 euro per maand, worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. De eerste woningen zijn al rond deze zomervakantie gereed voor de nieuwe bewoners.

Supersnel ontwikkel- en bouwtraject
De woningen worden gerealiseerd volgens het concept lekkerEIGENhuis dat vanuit het TBI WOONlab in de markt wordt gezet. Met lekkerEIGENhuis kan in korte tijd een woning gebouwd worden waar nadrukkelijk de smaak van de toekomstige bewoners in meegenomen kan worden. lekkerEIGENhuis kent diverse vormtypes, plattegronden en architectuurstijlen of woonsmaken. Voor ChurchillPark koos Amvest voor de woonsmaak Charming. Het project kenmerkt zich door een supersnel ontwikkel- en bouwtraject. In oktober 2014 is gestart met de ontwikkeling en rond de zomer van 2015 worden de eerste woningen opgeleverd.

Predikaat Excellent Concept
ChurchillPark is het eerste project in de samenwerking tussen ERA Contour en Amvest, die in lekkerEIGENhuis een passend antwoord heeft gevonden op de vraag om snel, betaalbare woningen te realiseren. Daarnaast sluit het concept goed aan op het kwalitatief hoogwaardige programma van eisen dat Amvest hanteert voor haar woningen. Recentelijk ontving lekkerEIGENhuis het predicaat Excellent Concept van de onafhankelijke Stichting Excellent Conceptueel Bouwen (SECB).

Meer informatie over het project: www.churchillpark.nl
Voor meer informatie over lekkerEIGENhuis: www.lekkereigenhuis.nl

Bekijk webcamfoto's van het project.