AAN DE NIEUWE STADSKADE

Projectinformatie

Project Aan de Nieuwe Stadskade
Locatie Gouda
Architect Bureau 070
Looptijd 2017 - 2020

Westergouwe
De Nieuwe Stadskade wordt gebouwd in de nieuwe woonwijk Westergouwe, ten westen van Gouda. In Westergouwe worden zo’n 4.000 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Westergouwe wordt uiteindelijk een complete wijk met woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. In 2015 is gestart met de realisatie van de woningbouw in Westergouwe waarbij de eerste woningen in 2016 zijn opgeleverd.

Westergouwe wordt een wijk voor iedereen. Van starters en gezinnen tot singles en senioren. In de wijk komen uiteindelijk alle soorten nieuwbouwwoningen: eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en vrijstaande woningen. De 66 Kadewoningen van de Stadskade zijn in dat opzicht een opvallende en unieke verschijning in Westergouwe.

66 Kadewoningen
Aan de Nieuwe Stadskade worden straks 66 Kadewoningen gebouwd. De architectuur van deze koopwoningen in Gouda is geïnspireerd op de historische binnenstad van Gouda en de bijzondere (archeologische) plek van Westergouwe. Ook is er veel variatie in de gevels, zo krijgt elk huis haar eigen karakter. Verder hebben alle Kadewoningen een privétuin aan de voorzijde en is óók een groot terras over het water standaard of optioneel. De nieuwe Stadskade is straks een mooi plaatje om naar te kijken! En het oog wil ook wat.