Concepten en labels

Blijven ontwikkelen en innoveren vinden wij belangrijk. Daar maken wij dan ook graag ruimte voor. Vaak samen met partners, want samen komen we nóg verder. Hier vindt je de concepten en labels waar wij aan werken.

HOUTbaar maakt modulaire woningbouw in hout op grote schaal haalbaar en betaalbaar. Samen met The New Makers en Sustainer Homes zijn al twee woningtypes ontwikkeld.

houtbaar.nl

Een energiesprong maken én geld overhouden voor andere woningverbeteringen of noodzakelijk onderhoud? Renoveren bij mutatie? BETER OP DE METER biedt een scala aan kant & klaar oplossingen voor de verduurzaming van uw rijwoningen en portiekflats.

beter-op-de-meter.nl

Een gezonde, stabiele woningmarkt met betaalbare woningen voor iedereen. Nu én straks. Het kan. Echt. Maar alleen als we met vernieuwende oplossingen komen. Samen met Stadkwadraat hebben we een concept bedacht waarin we anders kijken naar wonen. Met Pay it forward realiseren we woningen voor een betaalbare prijs en zorgen we ervoor dat deze woningen ook betaalbaar blíjven. In het filmpje hieronder vertellen we je hoe we dat voor ons zien.

www.pif-eracontour.nl

Grote renovatieprojecten worden vaak geïnitieerd vanuit een technische achtergrond. Met de Buurtlift kijken we verder. In nauwe samenwerking met bewoners, woningcorporatie of belegger en onze ketenpartners ‘liften’ we niet alleen de stenen. Maar ook de tevredenheid en betrokkenheid van bewoners, de duurzaamheid van gebouwen, financiële toekomstwaarde en de sociale ‘gezondheid’ van de hele buurt. Op al die aspecten bepalen we samen met de corporatie en de bewoners hoe hoog de lift gaat qua ambitieniveau en de daarbij behorende ingrepen. Hierdoor kunnen we snel en rendabel renoveren! 

buurtlift.nl

TBI WOONlab is een samenwerking tussen TBI-ondernemingen ERA ContourHazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. In samenwerking met Comfort PartnersVoorbij Prefab en WTH hebben wij een innovatielab voor wonen opgericht. In dit TBI WOONlab ontwikkelen we samen met opdrachtgevers en consumenten nieuwe processen en producten voor nieuwbouw en energetische woningverbetering met als doel optimaal antwoord te geven op de vraag van de klant.

tbiwoonlab.nl

Lekker wonen is een belangrijke basis voor geluk. Daarom zoeken we met z’n allen niet alleen naar een betaalbaar en goed dak boven ons hoofd maar vooral ook naar eigenheid. Dat doen we bij lekkerEIGENhuis.

lekkerEIGENhuis.nl

De consument bepaalt wat er gemaakt moet worden: nu meer dan ooit. Eén blok stad is één van onze antwoorden daarop. Door alleen het bestaande casco te vernieuwen krijgt de koper maximale vrijheid een woning volledig naar eigen smaak te realiseren. De woningcorporatie kan hierdoor meer met minder doen. Met dezelfde financiering kunnen meer woningen worden aangepakt én wordt klein kapitaal – van de kopers – geïnvesteerd in de wijken. Win-win voor alle partijen! 

Dat starters steeds moeilijker een woning kunnen vinden in de stad, weten we. Maar hoe zorg je er dan voor dat de 'schouders van de stad' niet vertrekken? Een van onze medewerkers startte met Het Nieuwe Collectief: een community van starters die graag met vrienden samen wonen. Vanaf nu werken ERA Contour en Het Nieuwe Collectief samen om deze mensen aan hun ideale woonplek te helpen in de stad. 

hetnieuwecollectief.nl

De ERA Flat van nu is een echte productontwikkeling. Met het appartement als uitontwikkelde bouwsteen die vervolgens gerepeteerd en gestapeld kan worden. De kwaliteiten van de ERA Flat van toen, zoals de flexibiliteit en repeteerbaarheid, vormen ook de basisprincipes van de ERA Flat van nu. Net als in de jaren '60 zijn de thema’s woningnood en betaalbaarheid heel actueel. Maar de grootse galerijflats van destijds passen qua maat en schaal niet meer bij de huidige tijd. Daarom hebben we onszelf opnieuw uitgevonden en de ERA Flat van nu ontwikkeld.

www.eraflats.nl

Met beterBASIShuis van TBI WOONlab bouwen we snel de ideale starterswoning (koop) of sociale huurwoning, in elk gewenst aantal.

beterBASIShuis.nl

Samen met Eigen Haard, KOW en Oranje werken we met een groot aantal co-makers aan het concept Co-Green. Onze gezamenlijke ambitie: bewijzen dat klimaatneutraliteit én een hoge woonkwaliteit budgetneutraal kan worden gerealiseerd door een nieuwe vorm van samenwerken in co-creatie. Duurzaam slopen, bouwen en bewonen!